Në intervistë për punësim shfaqni energji dhe entuziazëm

Prishtinë | 03 Shk 2024 | 09:50 | Nga Ekonomia Online

Është e rëndësishme të relaksoheni dhe të jeni vetvetja gjatë një interviste pune, por është gjithashtu e rëndësishme që të tregoni se sa entuziast jeni për pozicionin që po kandidoni.

Eksperti i rekrutimit, Gonçalo Sequeira, thotë se përdorimi i fjalëve plotësuese si “Unë mendoj…” ose “Kjo është pak a shumë…” ju vendos në disavantazh.

Shumë njerëz flasin për atë që duhet të bëni në një intervistë pune. Por, sipas këtij eksperti, edhe më e rëndësishme është çka nuk duhet të bësh.

Më kryesorja duhet të jeni vetvetja dhe të mos pretendoni të jeni dikush tjetër.

Megjithatë, ka disa baza që nuk duhet t’i bëni nëse dëshironi të jeni të suksesshëm, si p.sh.

– Të dukeni i lodhur ose me mungesë entuziazmi

– Përdorimi i fjalëve plotësuese si “Kjo është pak a shumë”, “Unë mendoj …”, “Dua të them …”

– Jini negativë ose flisni gjëra të këqija në lidhje me punën tuaj të mëparshme ose punëdhënësit

– Tregoni deklarata të rreme për rrugën tuaj të karrierës (ato do të rishikohen me referenca ose në intervistat e ardhshme)

– Shmangni kontaktin me sy ose kontaktin e tepërt me sy – thjesht jini natyralë

– Të qenit i paqartë në përgjigjet tuaja

– Të mos bëni pyetje dhe mos tregoni aspak kuriozitet për kompaninë/projektin.

Të ngjashme