Nënshkruhet marrëveshja teknike në fushën e Mjekësisë Ushtarake në mes të Kosovës dhe Italisë

Prishtinë | 29 Pri 2023 | 15:09 | Nga Ekonomia Online

orca e Sigurisë së Kosovës (FSK) ka njoftuar se është nënshkruar marrëveshja teknike në fushën e Mjekësisë Ushtarake në mes të Ministrisë së Mbrojtjes së Republikës së Kosovës dhe Ministrisë së Mbrojtjes së Republikës së Italisë.

Me autorizim të Ministrit Mehaj, zv. komandanti i FSK-së Gjeneral Brigade Enver Cikaqi ka nënshkruar marrëveshjen teknike në fushën e Mjekësisë Ushtarake, në Romë të Italisë.

“Gjeneral Cikaqi ne cilësinë e udhëheqësit të delegacionit, Kolonel Dr. Xhevdet Tahiraj Komandant i Regjimentit të Mjekësisë në FSK si dhe Edona Abazi Zylfijaj zyrtare për bashkëpunim bilateral si dhe desk oficer për Itali, janë pritur nga Gjenerallejtënant Vito Ferrara, shef në Inspektoratin Gjeneral të Mjekësisë Ushtarake, Admirali C.A Egidio Fracasso shef i departamentit për Politika Mjekësore, Kolonel Luigi Principe shef i degës për Marrëdhënie Ndërkombëtare në fushën e Mjekësisë, Nënkolonel Giuseppe Barone dega e mjekësisë për marrëdhënie ndërkombëtare”, njofton FSK-ja.

Nënshkrimi i kësaj marrëveshje ka për qellim zgjerimin e bashkëpunimi bilateral mes dy ushtrive në fushën e shërbimeve ushtarake mjekësore dhe se do të jetë çelsi i hapjes së dyerve në dimensione të ndryshme mjekësore ushtarake.
Delagacioni nga Kosova në këtë ceremoni ka vizituar edhe Institutin e Mjekësisë Ajrore Ushtarake.

“Në këtë Institut Gjeneral Cikaqi u mirëprit nga Gjeneral Brigade Fabio Morgagni Drejtor i Institutit për Shërbime Mjekësore të Aviacionit. Përveç takimit, stafi i këtij instituti në krye me Gjeneral Morgagnin kishin përgatit një prezantim të përgjithshëm te të gjitha kapaciteteve që ofrojnë përmes vizitave në laboratorët dhe hapësirat e ndryshme brenda objektit të këtij instituti”, njofton tutje FSK-ja.

Të ngjashme