Njoftoi zbulimin e Amerikës, shitet për shifrën rekord letra e Kristofor Kolombit

Prishtinë | 20 Tet 2023 | 09:42 | Nga Ekonomia Online

Një letër e shkruar nga Kristofor Kolumbi, e cila lajmëronte e Amerikës u shit nga shtëpia e ankandeve Christie’s për shifrën rekord të 3.9 milionë dollarëve.

Letra me tetë faqe, e njohur dhe me emrin, “De Insulis Nuper Inventis”, drejtuar nga Kolombi Mbretit Ferdinand II të Spanjës dhe Mbretëreshës Isabella, vjen nga një koleksion privat zviceran dhe shtëpia e ankandeve thotë se ka bërë kërkime të gjera për t’u siguruar që nuk është e rreme.

Në muajin korrik, një version tjetër i inkunabulumit të vjedhur nga Marciana që përfundoi në duart e një koleksionisti në Dallas, u kthye në Itali.

Të ngjashme