Ora pëson ndryshime nga kjo ditë

Prishtinë | 19 Mar 2024 | 16:55 | Nga Ekonomia Online

Dy javë na ndajnë nga ndryshimi i orës verore. Mes të shtunës 30 dhe të dielës së 31 marsit kthehet ora verore me akrepat e orës që lëvizin një orë përpara.

Prej dekadash, vendet e Bashkimit Evropian aplikojnë dy orë, atë të dimrit, që nis të dielën e fundit të tetorit dhe orën verore që kthehet të dielën e fundit të marsit.

Krahas shteteve që e kanë përkrahur nismën e ndërmarrë për kursimin e energjisë elektrike, ka vende si Turqia e Rusia që kanë një orë vjetore.

Të ngjashme