Pacolli: Kosova me miqtë e fitoi betejën në Organizatën Botërore të Doganave

Prishtinë | 29 Qer 2019 | 16:20 | Nga Ekonomia Online

Sot përfundoi takimi vjetor i Organizatës Botërore të Doganave. Ministri i Jashtëm i Kosovës, Behgjet Pacolli deklaroi se përpjekjet e Serbisë, Rusisë dhe Kinës për të bllokuar Kosovën nga ushtrimi i të drejtave të saj si anëtare, dështuan.

“Kosova mori pjesë në të gjitha votimet, u aprovua kontributi vjetor financiar dhe kishte të drejtën e plotë dhe të barabartë për të folur dhe për të marrë pjesë në të gjitha aktivitetet”, tha Pacolli.

Ai theksoi se ky është një sukses për pozitën e Kosovës në skenën ndërkombëtare dhe një argument tjetër se pavarësia dhe statusi i Kosovës si një anëtar i barabartë i bashkësisë ndërkombëtare është një çështje e mbyllur.

“Unë jam mirënjohës ndaj delegacionit të Kosovës dhe miqve tanë për luftën e fuqishme në mbrojtjen e anëtarësimit tonë dhe parandalimin e skenarëve të Serbisë dhe Rusisë”, deklaroi Pacolli.

Të ngjashme