Pas vdekjes së të atit, Besiana Kadare rikthen poezinë e ndjerë ‘Kohë e pamjaftueshme’

Prishtinë | 02 Kor 2024 | 15:34 | Nga Ekonomia Online

Pas vdekjes së babait, vajza e shkrimtarit Ismail Kadare, Besiana Kadare ka publikuar dhe rikthyer një poezi të autorit, të titulluar “Kohë e pamjaftueshme”.

Përveç poezisë të shoqëruar me një fotografi të shkrimtarit, Besiana Kadare ka shtuar edhe një figurë me zemër të thyer.

Kohë e pamjaftueshme

S’kam kohë të harroj shumë gjëra

Që nga mendja ti nxjerr përjetë.

Për tragjikët e vjetër e shkrepëtimat

Do t’më duhen së paku dy vjet.

Dhe ndoshta po aq për Danten,

Për frëngjishten tok me plazhet po aq,

Ndoshta gratë do të jem duke fshirë

Kur muzgu do të afrohet ndërkaq.

Si udhëtari me peshë të tepërt

Para avionit që niset pas pak

I ngarkuar rëndshëm ende

Do t’afrohem tek varri humbak.

Nga supet si ta heq këtë barrë?

Ku ta hedh këte peshë, si?

Me të s’mund të zbres atje poshtë

Por as lart dot s’e lë kurrsesi.

I menduar gjer në çast të fundit

Nga mosthënia, nga pengu tragjik,

Një shenjë ndoshta të pakuptueshme

Do t’ju bëj të gjithëve e do ik.

Të ngjashme