Përfundon afati për aplikim për pjesëmarrjen në zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin Komunal të Zveçanit dhe Leposaviqit

Prishtinë | 02 Dhj 2022 | 16:47 | Nga Ekonomia Online

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se është përmbyllur afati për aplikim për certifikim të subjekteve politike dhe kandidatëve që duan të marrin pjesë në zgjedhjet e parakohshme per Kuvendin Komunal te Zveçanit dhe Leposaviqit, të cilat do të mbahen më 25dhjetor 2022.

Gjatë kësaj periudhe (26 nëntor – 02 dhjetor 2022), Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka pranuar 2 aplikime për certifikim për pjesëmarrje në zgjedhje per komunen e Zveçanit dhe3 per komunen e Leposaviqit, si në vijim:

SUBJEKTET POLITIKEZVEÇANLEPOSAVIQ
   
PARTIA DEMOKRATIKE E KOSOVËS16kandidatë4 kandidatë
LËVIZJA VETËVENDOSJE10 kandidatë2 kandidatë
PARTIJA KOSOVSKIH SRBA/20 kandidatë

Sipas afateve të miratuara nga KQZ-ja, procesi i vendimmarrjes për certifikimin e subjekteve politike dhe kandidatëve do të ndodhë deri më 6 dhjetor 2022.

Të ngjashme