Pijet alkoolike prishin lëkurën

Prishtinë | 18 Gus 2023 | 00:40 | Nga Ekonomia Online

T’i çoni disa gota me verë apo koktelle mund ta llogaritni si pjesë të domosdoshme e jetës.

Por, fatkeqësisht, nuk ka asnjë përfitim prej kësaj sjelljeje.

Konsumimi i këtyre gotave apo shisheve me verë të kuqe mund të jetë aq i dëmshëm për trupin tuaj dhe sidomos kërdi bën në lëkurën tuaj, shkruan Independent.

Ka pasur hulumtime të panumërta që janë marrë me përfitimet e konsumimit të verës së kuqe, ku është thënë se pirja mbi mesatare rrezikon njerëzit të preken nga dementia si dhe inflamacione që rrisin rrezikun e prekjes nga kanceri, depresioni dhe sëmundjet e zemrës.

Studimi i kryer së fundmi nga doktor Isabela Sharkar është marrë me dëmet që alkooli ia bën lëkurës.

Ajo ka thënë se vera e kuqe bën që lëkura të irritohet, të skuqet si dhe të bëhet me shenja

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme