Plani i duhur i menaxhimit të parave për 40-vjeçarët

Prishtinë | 17 Tet 2019 | 20:15 | Nga Ekonomia Online

40-vjeçarët sigurisht që kanë krijuar kursimet e tyre në jetë. Mirëpo për çfarë duhet të fillojnë të mendojnë lidhur me kursimet që duhet të bëjnë në të ardhmen?

1-Çdo kursim duhet ta fusni në llogarinë tuaj bankare.

Filloni të paguani çdo gjë që nga faturat deri tek shpenzimet personale përmes kartave të kreditit. Kjo do të shmangë shpenzimet e kota si dhe do të ndihmojë të kurseni më shumë.

2-Kursimet tuaja duhen përqëndruar në planet afatgjata.

Nëse deri dje keni kursyer për pushimet verore, sot duhet të filloni të mendoni për plane më afatëgjata dhe të vendosni përparësitë se ku duhet investuar.

3-Duhet të filloni të mbyllni kreditë që keni me bankat.

Mund të keni marrë kredi më herët për çështje të ndryshme, por në moshën 40-vjeçare duhet filluar ti mbyllni ato kredi, pasi ajo do ju prish financat tuaj në të ardhmen.

4-Flisni me prindërit tuaj lidhur me kursimin dhe shpenzimin e parave.

Ato e kanë kaluar fazën tuaj dhe dinë të japin këshilla shumë të vlefshme se ku duhet të përqëndroheni në kursimin apo shpenzimin e parave.

5-Krijoni planet dhe kursimet për jetën kur të dilni në pension.

Kur të dilni në pension të ardhurat tuaja duhet të jenë të siguruara për çdo të papritur. Gjithashtu bëni një plan lidhur me jetësën tuaj se ku do të qëndroni kur të dilni në pension.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme