Ligji për paga dërgohet në Kushtetuese, Avokati i Popullit kërkon masë të përkohshme për zbatim

Prishtinë | 06 Dhj 2019 | 07:56 | Nga Ekonomia Online

Vetëm pesë ditë pasi ka hyrë në fuqi Ligji i ri për paga, Avokati i Popullit e ka dërguar atë në Gjykatën Kushtetuese për vlerësim të përputhshmërisë së tij me Kushtetutën.

Këtij institucioni i është kërkuar që të vendosë masë të përkohshme ndaj zbatimit të këtij ligji. Pasi sipas Avokatit të Popullit është e nevojshme që të mbrohet interesi publik për të evituar dëmet e pariparueshme, që do të mund të shkaktoheshin nga zbatimi i Ligjit për paga, shkruan sot “Koha Ditore”.

Kjo kërkesë është bërë pasi Avokati i Popullit ka pranuar 35 ankesa nga subjekte të ndryshme të sektorit publik të parashtruar kundër Ligjit për paga, duke përfshirë këtu edhe ankesat nga punëtorët në shëndetësi, arsim, polici dhe në shërbimin civil.

“Duke marrë parasysh faktin se ka një numër të madh ankesash nga subjekte të ndryshme të sektorit publik, Avokati i Popullit konsideron se ekziston interesi publik që pajtueshmëria e këtij ligji me Kushtetutën të vlerësohet nga Gjykata Kushtetuese”, thuhet në komunikatën e Avokatit të Popullit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme