Stano: Kosova ka detyrim ndërkombëtar për ta zbatuar Asociacionin e Komunave Serbe

Prishtinë | 17 Sht 2020 | 13:43 | Nga Ekonomia Online

Zëdhënësi i BE-së, Peter Stano, ka thënë se Prishtina është e detyruar ta zbatojë marrëveshjen e Asociacionit të Komunave Serbe.

“Marrëveshja e Brukselit është shtyrë nga të gjithë pjesëmarrësit në proces dhe është e vlefshme”.

“Për më tepër, ajo është ratifikuar nga parlamenti i Kosovës. Kosova ka bërë kështu një detyrim ndërkombëtar për të zbatuar këtë marrëveshje. U takon atyre të thonë se si ata do ta zbatojnë atë”, ka thënë Stano për Tanjug.

Stano ka thënë se Asociacioni i Komunave Serbe është i përfshirë edhe në marrëveshjen përfundimtare.

Të ngjashme