Thaçi në Tiranë: Pa rolin e Shqipërisë, Kosova nuk do të ishte e lirë dhe e pavarur

Prishtinë | 14 Qer 2019 | 11:41 | Nga Ekonomia Online

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi është duke qëndruar në Tiranë për të nderuar institucione dhe personalitete në ndryshme me rastin e 20 vjetorit të çlirimit të vendit nga Serbia.

Thaçi për të vlerësuar rolin e tyre në vitin 1999 do të japë për ta dekoratën “Urdhri i Pavarësisë”.

“Kënaqësi e veçantë dhe moment i veçantë në jetën time që të jem në mesin tuaj. Duke respektuar mandatin im kushtetues dhe ligjor dhe duke vlerësuar lart kontributin tuaj dhe të shtetit shqiptar për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës e kemi  një ceremoni të tillë. Po shënojmë 20 vjetorin e lirisë së Kosovës. Ditë më parë filluan kremtimet në Prishtinë, ku na u bashkëngjit edhe njeriu që mori vendimin që të ndodhin bombardimet e NATO-së, presidenti Bill Clinton, sekretarja Albright dhe gjenerali Clark”, ka thënë Thaçi.

“Nga këtu ku jemi sot në Tiranë shprehim mirënjohje për partnerët tanë që na ndihmuan. Një është e qartë, pa rolin e UCK-së – pa rezistencën e armatosur të lulëtarëve të lirisë kjo nuk do të ndodhte. UÇK kësaj radhe bashkoi gjithë popullin e Kosovës, gjithë shqiptarët kudo që janë”.

“Mirënjohje secilit  nga ju për rolin e jashtëzakonshëm diplomatik, ushtarak dhe segmenteve që ndikuan që bota të na përkrah. Pa rolin e Shqipërisë,  Kosova nuk do të ishte as e lirë as e pavarur. Sikurse edhe rrugëtimi drejt NATO-së dhe BE-së do të jetë i vështirë pa përkrahjen e shtetit shqiptar”.

Dekorata “Urdhri i Pavarësisë” i është dhënë edhe Akademisë së Shkencave të Shqipërisë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme