Narcistët megjithatë janë atraktivë

Prishtinë | 08 Maj 2024 | 06:59 | Nga Ekonomia Online

Një studim i kryer nga studiuesit austriakë ka gjetur se njerëzit me shkallë të lartë të narcizmit janë të prirë të perceptohen si më të dëshirueshëm nga shumica e anëtarëve të gjinisë së kundërt.

Këtu janë tre arsye pse narcisët lulëzojnë në romanticitet:

1. Ata besojnë thellë në atraktivitetin e tyre

Narcisët besojnë në pamjen e tyre. Ose, ndoshta më e rëndësishmja, ata besojnë se ata janë tërheqës dhe ky besim luan një rol në mënyrën se si ata lëvizin nëpër botë: besimi në aftësinë e tyre i bën njerëzit e tjerë të duan të kenë marrëdhënie seksuale me ta. Natyrisht, tërheqja fizike është e domosdoshme në çdo marrëdhënie.

2. Ata janë mbretërit e lajkave

Narcisët duan që njerëzit e tjerë të mendojnë se ata janë më të mirët, më tërheqësit, më interesantët dhe më të zgjuar se të gjithë të tjerët. Dhe në fazat fillestare të një marrëdhënieje ata kanë tendencë për të treguar se kush ata janë: ai është i mrekullueshëm, tërheqës, interesant dhe i zgjuar, dhe partneret që zgjedhin mendojnë se kjo reflekton edhe në ta.

3. Ata janë me të vërtetë karizmatikë

Pavarësisht problemeve që kanë me dobësi emocionale, narcistët priren të rrethojnë veten me njerëz, ata kanë gjithmonë shumë miq, të njohur, kontakte profesionale. A ka gjë më tërheqës se të kesh dikë me një milionë miq? Ndoshta ju jeni shumë të veçantë. Narcisi ushqehet me vëmendje

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme