Rasti për përshtypjen e parë të jepet vetëm një herë

Prishtinë | 30 Jan 2023 | 22:27 | Nga Ekonomia Online

Edhe pse jemi të vetëdijshëm për faktin se përshtypja e parë është e bazuar kryesisht në aspektet sipërfaqësore, ajo në mënyrë të pashmangshme është një filtër për të gjitha informatat që do të marrim në të ardhmen.

Kushtojuni vëmendje këtyre këshillave:

1) Qëndrimi

Gjuha e trupit mund të zbulojë shumë detaje të personalitetit tonë dhe gjendjen shpirtërore, shkruan EO. Qëndrimi me shpinë drejt, vendosja e dorës në anën që ju preferoni tregon besim dhe vendosmëri.

2) Trupi

Kontrolloni lëvizjet e duarve. Ngrënia e thonjve, luajtja me flokët, ulja e kokës tregon shumë për mënyrën sesi ndërveprojnë me bashkëbiseduesit tonë.

3) Buzëqeshja

Kur takojmë dikë për herë të parë ne jo domosdoshmërisht duhet të tregojmë dhëmbët, edhe një shprehje pak e qeshur mund të mjaftojë.

4) Sytë

Duke u përqëndruar në personin para nesh, ndërsa flasim tregojmë vlerësim.

5) Veshja

Për të bërë një përshtypje të mirë është e rëndësishme që të vishni rroba të pastra.

6) Shtrëngimi i duarve

Shtrëngimi i duarve duhet të bëhet jo shumë i fortë, jo shumë i butë, dhe i shkurtër. Në përgjithësi rregulli është që të reagosh me të njëjtën forcë të personit tjetër.

7) Përpikëria

Përpikëria është thelbësore për të bërë përshtypje të mirë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme