Rregullat e mirësjelljes me ish të dashurin

Prishtinë | 10 Maj 2023 | 18:45 | Nga

Takimi me ish të dashurin mund të jetë një ngjarje stresuese, jo sepse ju e doni ende atë, por për shkak se nuk e dini se si të silleni në atë situatë. A duhet që të fshiheni? Bëhuni cool? Ose sarkastik? Me këshillën tonë, takimi i radhës me ish të dashurin do të jetë edhe më shumë se i durueshëm.

Veproni si të jeni e befasuar

Kjo mund të tingëllojë e çuditshme, por ju doni të bëni të qartë se nuk jeni e obsesionuar me të, më që nga ndarja me të, ju nuk e planifikuat një takim rastësor. Silluni ashtu që ju vjen mirë që e keni parë, por gjithashtu jeni e habitur që jeni takuar me njëri tjetrin.

Pa ironi

Edhe në qoftë se ka qenë i dashuri më i keq ndonjëherë, edhe në qoftë se ndarja ishte gjëja më e mirë që ka ndodhur ndonjëherë, është mjaft normale që dëshironi që të mallkoni ditën kur ju ka humbur. Por në qoftë se jeni e vrazhdë kur të takoheni, ai nuk do të jetë i trishtuar që ju ka humbur. Përveç kësaj, me mirësjellje tregoni se nuk keni më interesim për të. Mos harroni, e kundërta e dashurisë nuk është urrejtja, por indiferenca.

Mos gënjeni

Me siguri që keni disa miq të përbashkët apo ende jeni miq në Facebook, kështu që nuk ka nevojë për të imagjinuar disa tregime të rreme, sepse me siguri do ta kuptojë dhe do të ndjehet keq.

Nëse keni nevojë që ta zbukuroni jetën tuaj për një nuancë, përqendrohuni në gjëra pozitive dhe flisni për këtë.

Bëhuni fenomenal

Jini të qeshur, flirtoni dhe ngacmoni të gjithë rreth jush – madje edhe kur mendoni se ai është duke shikuar.

Qëndroni “mbi të”

Nëse ai fillon të sillet me keqdashje apo i vrazhdë, mos zbrisni në nivelin e tij, por silluni me dinjitetin tuaj. Do të ndjehet si një idiot të nesërmen, na besoni.

Mos pini shumë

Ka shumë skenarë të këqija të mundshme, në rast se deheni apo e humbisni mendjen tuaj. Mund të ndodhë që ta sjellin në shtëpi dhe të bëni ndonjë budallallëk duke qarë për përfundimin e lidhjes tuaj dhe duke ja bërë me dije që ende ju intereson ai.

Mos e krahasoni veten me të

Kjo ndodh pothuajse instinktivisht, filloni të analizoni se sa jeni të ngjashme apo të ndryshme nga ish e dashura e tij. Gjëja më e rëndësishme është se ai është tani me ju dhe fundi i tregimit. Shpenzimi i kohës për të reflektuar mbi ish të dashurën e tij, vetëm do të bëjë që ju të bëheni e pasigurt dhe të ktheni fokusin larg nga ajo që është e rëndësishme – dhe kjo është lidhja juaj.

Bëhuni gati për të folur për ditë të vjetra të mira

Kur duhet të dëgjoni partnerin tuaj me ish-të dashurën e tij duke rikujtuar ngjarjet nga e kaluara, është e vështirë që të qëndroni e qetë. Nëse ju filloni të ndjeheni si një e huaj, mos harroni se ka edhe një grumbull të kujtimeve që ajo nuk i kishte përjetuar me të dashurin tuaj, dhe ju i keni përjetuar ato.

Përmbahuni nga grindja me të dashurin tuaj më vonë

Shtypja e zemërimit dhe ndjenja negative mund të shkaktojë një shpërthim të emocioneve pasi që të kaloj situata e sikletshme. Mundohuni që të përmbaheni derisa të qetësoheni. Nëse edhe të nesërmen jeni duke menduar në lidhje me këtë, uluni dhe bisedoni me partnerin tuaj deri sa të zgjidhni këtë. Grindjet e ngarkuara emocionalisht, kurrë nuk përfundojnë mirë.

Mos le të të sfidoj në qoftë se sillet keq ndaj jush

Mundohuni që ta vëni veten në pozicionin e saj – dhe ju do të ishit ziliqar që të takoni ish të dashurin tuaj me një të dashure fantastike të re. Nuk është mirë, por e kuptueshme. Injorojeni atë, sepse ajo është vetëm një ish.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme