Shenjat që tregojnë se keni një personalitet unik

Prishtinë | 11 Kor 2023 | 22:38 | Nga Ekonomia Online

A keni pasur ndonjëherë ndjesinë që e shihni botën ndryshe nga të tjerët? Sikur të vini re gjëra që njerëzit e tjerë nuk i shohin? Nuk është se jeni “të çuditshme”, vetëm se e shihni botën më “thellë” se të tjerët.

Në fund të fundit, jeni kuriozë, inteligjentë dhe kompleksë, dhe në kohën e teknologjisë dhe rrjedhave të shpejta e të automatizuara të informacionit, këto tipare nuk janë dhe aq të zakonshme.

Në vend që të vendosni veten në kutinë e ngushtë që shoqëria ka krijuar për ju, ju keni vendosur të mendoni për veten tuaj dhe të krijoni rrugën tuaj. Ndërsa ka shumë përparësi për këtë, mund të nënkuptojë gjithashtu që shumë njerëz e kanë të vështirë t’ju menaxhojnë. Nëse mendoni se ky mund të jetë rasti juaj, ndoshta do të identifikoheni me këto 7 shenja:

1) Thoni atë çfarë mendoni

Shumë njerëz kanë frikë të shprehin mendimin e tyre, sepse nuk duan të kritikohen. Ata nuk duan të konsiderohen si “të çuditshëm”, sepse mendojnë ndryshe nga gjithë të tjerët.

Por ju nuk jeni si ata. Ju duhet të shprehni atë që ndjeni, sepse nuk do të ishit origjinalë nëse nuk do ta bënit. Do të ishte sipërfaqësore, dhe në mendjen tuaj, asgjë e mirë nuk vjen kurrë nga komunikimi sipërfaqësor.

Ju e dini se, nëse do të zhvilloni lidhje kuptimplota me të tjerët dhe do të keni një ndikim pozitiv në jetë, atëherë ju duhet të injoroni kundërshtarët dhe të shprehni veten plotësisht. Është rruga e vetme.

2) Nuk vareni nga të tjerët për lumturinë tuaj

Kemi kaluar të gjithë nga marrëdhënia që konsumon gjithë qenien tonë dhe pastaj, kur mbaron, na bën të ndihemi plotësisht të traumatizuar.

Por ky ishte një mësim. Ju bëri të kuptoni se e vetmja rrugë përpara është të jesh e lumtur me veten, pavarësisht nëse je e vetmuar ose në një marrëdhënie.

Doni të keni marrëdhënie autentike, por gjithashtu e dini se është përgjegjësia juaj për t’u kujdesur për veten.

3) Nuk i doni bisedat e kota

Nuk janë aq shumë pyetjet e mërzitshme që ju bezdisin. Janë përgjigjet rutinë dhe sipërfaqësore që irritojnë zemrën tuaj. Kur dikush thotë “O Zot!”, i mungon kaq shumë domethënia, sa nuk duhet të thuhet fare, sipas jush.

Kjo është arsyeja pse ju qëndroni larg nga llafet e kota. Për ju, ato shërbejnë vetëm për të forcuar robotët robotikë që janë bërë shumica e njerëzve.

Ju dëshironi të dini se si dikush është me të vërtetë. Ju dëshironi që ata të jenë të ndershëm, të shprehin veten dhe të mos shqetësohen për njerëzit e tjerë që i gjykojnë. Ju doni të dini qëllimin pas veprimeve të dikujt dhe atë që ata shohin vërtet të lumtur në jetë. Këto janë llojet e bisedave që ju interesojnë.

4) Veprimi është e vetmja gjë që ka rëndësi

Ne të gjithë e dimë se personi që flet në heshtje, thotë të gjitha gjërat e duhura që duken qesharake, por kur bëhet fjalë për vënien e gjërave në praktikë, ai nuk mund ta bëjë këtë.

Kjo është edhe më e vërtetë, me ardhjen e internetit. Mund të shikosh si dëshiron të bëhesh në imagjinatë, por pa e mbshtetur në realitet. Këto fjalë sipërfaqësore mund të mashtrojnë shumë njerëz, por jo ju. Ju e dini se veprimi është e vetmja gjë që ka rëndësi. Përdorni aftësitë tuaja të të menduarit kritik për të vlerësuar nëse dikush është vërtet interesant.

Ju keni bërë kaq të zotë, saqë mund ta ndjeni aromën e budallallëqeve një orë larg.

5) Doni të dëgjoni të tjerët dhe të mësoni prej tyre

Të mësuarit është ajo gjë që e bën gjakun të rrjedhë në venat tuaja. Dhe kur dikush ju mëson diçka, ju bën të ndiheni sikur po hyni në një botë krejtësisht të re dhe të bukur.

Kjo ju bën një bashkëbisedues fantastik, sepse personi tjetër ndihet sikur ai është i vetmi në planet në atë moment, shkruan bota.al, transmeton Klan Kosova. Dhe kjo menjëherë ua lehtëson të tjerët. E dini që egoja e shumë njerëzve udhëheq bisedat. Por kur jeni në bisedë, egot lihen tek dera.

6) Nuk duroni pandjeshmërinë, idiotësinë apo injorancën

Dija juaj autodidakte është diçka që ju bën krenarë. Kështu që, kur të tjerët japin gjykime të menjëhershme mbi njerëzit dhe gjërat për të cilat nuk dijnë asgjë, kjo ju irriton në thellësi.

Keni humbur kohë për të ushqyer trurin dhe ju i nxisni të tjerët që të bëjnë të njëjtën gjë. Në një botë të Google dhe të flukseve të informacioneve algoritmike mbi të cilat nuk keni asnjë kontroll, e dini që të mendosh vetë, është një prej cilësive më të rëndësishme që mund të kesh.

7) Nuk kërkoni vëmendje

Vëmendja për shkak të pamjes apo gjendjes tuaj është diçka që nuk arrini ta kuptoni. E dini që është sipërfaqësore, dhe në fund e parëndësishme.

Preferoni të njiheni për kompleksitetin dhe thellësinë tuaj. Prandaj ju duhet kohë për të njohur dikë. E dini që njeriu është shumë më tepër nga sa shfaqet në sipërfaqe.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme