Si ta menaxhoni gjendjen e keqe dhe stresin, 5 këshilla

Prishtinë | 17 Maj 2023 | 20:37 | Nga Ekonomia Online

A ndjeheni pa humor së fundmi? A ju stresojnë gjëra të ndryshme? A ndiheni se keni shumë stres? Stresi dhe presioni psikologjik krijojnë një humor të keq. Ju mund të gjeni lehtësim në gjërat e vogla që bëhen lehtë dhe shpejt. Kjo do të zvogëlojë ndjenjën e stresit dhe gatishmërinë tuaj.

1. Fillojeni ditën me pohime pozitive

Para se të ngriheni nga shtrati, përsëritni vetes disa pohime pozitive, të tilla si “Ka paqe dhe bukuri në jetën time”, “Sot është një ditë e bukur”, “Unë jam plot gjallëri dhe forcë”, “Unë vendos energjinë time në gjërat që janë të rëndësishme për mua”.

2. Praktikoni vetëdijen e ndërgjegjësimit

Në zyrë, në shtëpi por edhe në makinë, kur jeni bllokuar në trafik, mësoni të vëzhgoni frymëmarrjen tuaj. Përqendrohuni në ritmin natyror të frymëmarrjes tuaj dhe akordohuni me të. Nëse keni mundësi, uluni diku dhe shikoni frymën tuaj me sytë mbyllur, se si gjoksi juaj ngrihet dhe bie me çdo frymëmarrje.

3. Shëtisni me hap të shpejtë ose shkoni në palestër

Edhe më mirë nëse vishni ngjyrat tuaja të preferuara. Aktiviteti fizik, edhe nëse është për 1-15 minuta, ndihmon në prodhimin e endorfinës, pra të hormoneve të gëzimit.

4. Mbani një ditar të mendimeve tuaja

Ju nuk keni nevojë për ndonjë gjë të veçantë, vetëm disa minuta nga koha juaj dhe dëshira për të regjistruar disa nga mendimet tuaja. Nuk ka nevojë të regjistroni atë që ka ndodhur në ditën tuaj, madje edhe mendimet e shpërndara ju ndihmojnë. Në këtë mënyrë ju përpunoni atë që keni në mendjen tuaj, e shihni me një pamje tjetër dhe mund të shkëputeni dhe të vazhdoni përpara.

5. Organizohuni

Mbani tavolinën dhe çantën tuaj të pastër dhe të organizuar. Bëni një listë të gjërave. Jepini vetes gëzimin për të tërhequr një vijë dhe për të fshirë atë që keni përfunduar!

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme