Si të lini pas krahëve shqetësimet që shkakton puna

Prishtinë | 26 Nën 2023 | 14:05 | Nga Ekonomia Online

Shqetësimet që lidhen me punën nuk janë një problem i rrallë në përditshmërinë tonë. Por si mund të minimizohen ato?

  1. Mos e lini për nesër nëse mund të bëhet sot. Në të njëjtën mënyrë, mos e bëni sot nëse mund të presë deri nesër. Kjo do t’ju nxisë të përcaktoni përparësitë dhe të punoni në mënyrë më eficiente gjatë ditës.
  2. Përcaktoni kufijtë tuaj. Është e nevojshme të përcaktoni kufijtë tuaj, në kuptimin e asaj që ju nevojitet, në mënyrë që të bëni një pushim mendor dhe t’i thoni vetes se meritoni të çlodheni.
  3. Shijoni jetën jashtë punës.
    Çfarëdo që të jetë, të bëni vrap, të gatuani një pjatë të shijshme, të merreni me lulet në kopsht, të dilni me miqtë – çdo gjë që ju shkëput nga puna dhe falë së cilës arrini paqe, duhet ta vini në rend të ditës suaj pas punës.
  4. Gjeni kohë për t’u çlodhur. Çlodheni mendjen duke lexuar një libër, duke bërë një shëtitje me qenin, gjithçka që keni nevojë për të çlodhur mendjen dhe trupin.
  5. Shkëputuni prej teknologjisë.

Të ngjashme