Simptomat e menopauzës

Prishtinë | 24 Maj 2023 | 22:10 | Nga Ekonomia Online

Përvoja e menopauzës së çdo gruaje është e veçantë.

Simptomat zakonisht janë më të rënda kur menopauza ndodh papritur ose gjatë një periudhe më të shkurtër kohore.

Kushtet që ndikojnë në shëndetin e vezoreve, si kanceri ose histerektomi ose mënyrat e caktuara të jetesës, si pirja e duhanit mund të rrisin ashpërsinë dhe kohëzgjatjen e simptomave.

Përveç ndryshimeve të menstruacioneve, simptomat menopauzës dhe postmenopauzës janë përgjithësisht të njëjta.

Shenjat e menopauzë janë:

Menstruacione më të rralla

Menstruacionet i përjetoni më lehtë ose më rëndë se zakonisht

Ndezje apo djersitje natën

Rreth 75 për qind e grave përjetojnë këto simptoma në menopauzë.

Simptoma të tjera të zakonshme të menopauzës përfshijnë:

Pagjumësi

Thatësi vaginale

Shtim në peshë

Depresion

Ankth

Vështirësi në përqendrim

Problemet me kujtesë

Ulje e epshit për seks

Lëkurë, gojë dhe sy të thatë

Rrit nevojën për të urinuar më shpesh

Dhimbje koke

Infeksionet në traktin urinar

Zvogëlon masën e muskujve

Nyje me dhimbje ose ngrutësim të tyre

Gjinj më pak të fryra

Rënie e flokëve

Stimulimi i rritjes së flokëve në zona të tjera të trupit si: fytyrë, qafë, gjoks dhe prapa

Të ngjashme