Simptomat e sëmundjes së tiroideve që nuk duhet t’i injoroni

Prishtinë | 20 Maj 2023 | 00:10 | Nga Ekonomia Online

Gjëndrat tiroide janë përgjegjëse për prodhimin e hormoneve që rregullojnë metabolizmin dhe temperaturën e trupit.

Nëse puna e tyre ndërpritet, kjo gjë mund të çojë në pasoja të rënda për organet tuaja: mëlçinë, zorrët, veshkat, sistemin riprodhues, zemrën dhe trurin.

Më poshtë do të shihni disa prej simptomave që nuk duhet të injoroni:

Lodhje dhe nervozizëm

Sëmundja e tiroideve mund të ndikojë në nivelin tuaj të energjisë dhe në gjendjen shpirtërore. Hipotireoza shkakton ndjenjën e lodhjes dhe humbjes së forcës, shoqëruar me probleme të gjumit dhe nervozizmit.

Ndryshimet në ritmin e zemrës

Ato mund të ndikojnë edhe në rrahjet e zemrës, të cilat bëhen më të shpeshta.

Humbni ose fitoni peshë në mënyrë drastike

Një humbje ose shtim në peshë në një kohë të shkurtër nënkupton nivele të larta ose të ulëta të hormoneve tiroide.

Lëkurë e thatë dhe thonj të dëmtuar

Nëse thonjtë tuaj dëmtohen, janë më delikatë por edhe lëkura juaj është e ashpër, është një shenjë e gjëndrave të tiroideve.

Çrregullimi i temperaturës së trupit

Mund të përjetoni të dridhura ose të shfaqni djersë të tepërta.

Ënjtje në qafë

Nëse shihni ënjtje të qafës është shenjë e dukshme e gjëndrave të tiroideve.

Keni vazhdimisht dhembje muskujsh

Edhe kjo është një simptomë tjetër e sëmundjes së tiroideve.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme