Sveçla e Balla dakordohen që Policia e Kosovës t’i bashkohet Taskforcës së Përbashkët të Migracionit

Prishtinë | 29 Mar 2024 | 11:54 | Nga Ekonomia Online

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla dhe homologu i tij nga Shqipëria, Taulant Balla, janë pajtuar që Policia e Kosovës t’i bashkohet Taskforcës së Përbashkët të Migracionit.

Në njoftimin e MPB-së thuhet se ky bashkëpunim do të realizohet nëpërmjet koordinimit të autoriteteve ligjzbatuese të Republikës së Shqipërisë dhe Mbretërisë së Bashkuar.

“Ministri Svela, në këtë takim, ka shprehur gatishmërinë e plotë të Republikës së Kosovës për të bashkuar forcat në Taskforcë të Përbashkët të Migracionit. Qëllimi i kësaj nisme është koordinimi i veprimeve në kontrollin e migracionit, ndërtimi i baza të të dhënave dhe zhvillimi i hetimeve të perbashkëta për të reduktuar lëvizjet e paligjshme dhe krimin e organizuar në këtë fushë”, thuhet në njoftimin ku është bërë e ditur vizita e Sveçlës në Tiranë.

Më tej thuhet se pjesëmarrja e Kosovës në këtë taskforcë të përbashkët dëshmon përkushtimin për sigurinë rajonale dhe për adresimin e sfidave të kriminale të migracionit.

Të ngjashme