Apple ende udhëheq tregun në rënie të tabletëve

Prishtinë | 20 Shk 2017 | 14:28 | Nga

Kur Apple lançoi iPad-in në 2010-ën, supozohej se do të zëvendësonte iPhone.

Edhe njëherë tjetër Apple mori një koncept të provuar nga të tjerët më parë dhe aplikoi përbërësin sekret për ta bërë një produkt të suksesshëm.

iPadi rezultoi një sukses i vazhdueshëm dhe i gjithë tregu i ta-bletëve mori hov. Brenda tre ditëve shitjet globale u rritën me 10 herë në 220 milion në 2013-ën.

Pikërisht në këtë moment gjërat morën tatëpjetën. Telefonat inteligjentë u rritën në madhësi duke e bërë një tablet të padobishëm. Shitjet globale ranë me 25% në 2014-ën. E megjithatë sot e kësaj dite Apple vazhdon të dominojë këtë sektor.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme