Përsëri ankesa drejt Samsung, tashmë për pajisjet e zëvëndësuara

Prishtinë | 24 Sht 2016 | 09:44 | Nga

Si duket Samsung nuk do të pushojë as edhe një moment.

Para tre javësh, u zbulua se një defekt i baterisë ishte përgjegjës për një numër të madh shpërthimesh të Galaxy Note 7, të ndodhura gjatë kohës që ato kishin qenë duke u karikuar. Sapo Samsung e konfirmoi problemin, premtoi se do t’i zëvendësonte të gjithë telefonat e blerë me të rinj të cilët do të ishin të sigurt dhe nuk do të kishin më probleme me baterinë.

Samsung e zbatoi këtë dhe filloi programin e zëvendësimit të telefonave, ku tashmë janë realizuar më shumë se gjysma e tyre.

Sidoqoftë, disa konsumatorë në Korenë e Jugut të cilët ishin pjesë e programit të shkëmbimit, kanë raportuar përsëri probleme të celularit të tyre, tashmë të atij të riut, të zëvendësuar. Problemet konsistojnë në nxehjen e pajisjes gjatë kohës së karikimit dhe humbjen e shpejtë të energjisë rezerve të celularit.

Numri i saktë i ankesave drejt Samsung nuk dihet akoma, sidoqoftë, firma komentoi të Premten mbi këtë duke thënë se “problemi është krejtësisht i palidhur me baterinë,” dhe e referoi incidentin si ‘rast i veçantë’ e lidhur kjo me prodhimin në masë.

Samsung ka filluar gjithsesi një ‘ekzaminim të imët’ mbi problemin.

 

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme