Vazhdon dominimi i marketingut në celularë

Prishtinë | 05 Dhj 2022 | 07:02 | Nga Ekonomia Online

Në vetëm 10 vite teknologjia e celularëve ka shkuar nga një gjë e madhe në gjënë më të madhe ndonjëherë.

Maketingu në Celular nuk është thjeshtë një “gjë”, as nuk është e ardhmja. Marketing Mobile është dominuese në botën e marketingut deri tani. Që nga dita kur iPhone hyrë në tregun e telefonisë në vitin 2007, pajisje të zgjuar kanë shpërthyer në një domosdoshmëri të përditshme. Kjo është pothuajse një pjesë e domosdoshme e që janë dhe se si ne komunikojmë me botën e sotme. Për me shumë prej nesh, ne jemi shume te varur me pajisjen sa që ne nuk mund të largohemi nga shtëpia pa të. A keni ndjerë ndonjëherë zemrën tuaj duke rrahur kur ju keni menduar se ju ka humbur telefoni juaj? Po, ne kemi menduar kështu.

Si pajisje është bërë gjithnjë e më i përhapur sot, marketingut celular bëhet shumë më i rëndësishem. Trendet e rritjes duket se nuk kanë fund dhe vetëm bëhen më të mëdha. Në vitin 2014, numri i pajisjeve mobile tejkaluar numrin e njerëzve në botë, në mbi 7.7 miliardë pajisje. Për më tepër, Australia mban epiqendrën e telefonave më të lartë që depërtojnë në normat e botës.

Duhet edhe më shumë arsye për të bërë të lëvizshme të marketingut një prioritet të lartë në strategjinë aktuale tuaj të marketingut? Këtu janë disa më shumë:

Tregtia e celularëve është në modë

Ecommerce një herë e një kohë ishte një aktivitet desktop kompjuter. Një do të kthehet në pajisjen e tyre desktop, shkoni në shfletuesin, pastaj në faqen e tyre të preferuar me pakicë dhe dyqan në zemrat përmbajtjen e tyre. Ky trend nuk është rasti që njerëzit tani janë kthyer në pajisjet e tyre celular për të marrë një pjesë të e-commerce. Sipas HubSpot, tregti celular do të çojë rrugën me 24.4 për qind të fitimit të përgjithshëm ecommerce deri në fund të këtij viti.

Social media është edhe duke marrë mirësi për këtë prirje të re si aplikacionet janë shtuar rrugët në dyqan nëpërmjet rrjeteve të tyre. Instagram nisur kohët e fundit “Shop Now” button saj thirrur të veprim që mund të përdoret në postet sponsorizuar.

Ekranet e celularëve janë joshëse

Disa fakte interesante rreth celularëve:

– Hulumtimi IDC tregon një vënie në skenë 79 për qind e përdoruesve të smartfonëve kanë telefonin e tyre ose në afërsi të tyre çdo orë të ditës të zgjuar
– Njerëzit shpenzojnë një mesatare prej 195 minuta në ditë duke përdorur telefonat e mençur te tyre.
– Këto fakte të thjeshta, mund të ndihmojë të vënë markë tuaj në fytyrën e përdoruesve smartphone gjatë gjithë ditës. Njerëzit përdorin pajisjet e tyre 24/7, kështu që është e domosdoshme që të markave të mbajtur me konsumatorët gjatë përdorimit të tyre të telefonit.

Google do të ju ndëshkojë

Në prill të vitit 2015, Google ka bërë një përditësim për të është e motorët e kërkimit, ndërsa favorizuar faqet e internetit që në konsideruar mobile-miqësore. Fillimisht kjo duket për të bërë pak ndikim në botën e marketingut, por shumë shpejtë, një studim i ri doli që sygjeron se “Mobilegeddon” në të vërtetë ishte aq i madh i një marrëveshje siç ishte shpallur. Të gjitha ajo e nevojshme ishte koha.

Përditësimi Google Mobilegeddon aktive penalizon faqet e internetit që nuk janë të favorshme në drejtim të marketingut celular. Në thelb, faqja e juaj duhet të jetë mobile-miqësore, që do të thotë të përgjegjshëm dhe të lehtë për të lundruar në pajisje të lëvizshme. Nëse jo, me mend se çfarë? Google do të trokas ju poshtë në renditjen e kërkimit, dhe ne të gjithë e dimë se sa që mund të ndikojnë në një biznes. Brands kini kujdes; këto dënime do të merrni vetëm të rrepta me kalimin e kohës. (Murray Newlands/Entrepreneur)

Të ngjashme