Pse duhet të konsumoni brokolin?

Prishtinë | 01 Maj 2023 | 20:26 | Nga Ekonomia Online

Brokoli po konsiderohet nga një mjek britanik si një mbrojtës i jetës dhe shëndetit të njeriut.

Rangan Chatterjee, i cili është shfaqur në programin BBC ‘’Doktor në Shtëpi’’ tha se nëse njerëzit do të hanë çdo perime, brokoli duhet të jetë ai për të cilin ata zgjedhin.

Ai më tej ka potencuar se perimet e ziera nxisin bakteret e zorrëve tek njerëzit, gjë që ndihmon në mbështetjen e sistemeve të tyre imune dhe përmirësimin e shëndetit të tyre në zorrët.

Hulumtimet e mëparshme sugjerojnë se bakteret “e mira” në zorrë lidhen gjithashtu me njerëzit që janë një peshë e shëndetshme dhe që kanë një rrezik të reduktuar të vuajnë nga çrregullime të shëndetit mendor.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme