10 këshilla për një gjumë të qetë

Prishtinë | 18 Jan 2023 | 20:22 | Nga

Gjumi është mjaft i rëndësishëm për shëndetin e njeriut dhe ndikon në gjithë aktivitetin e tij.

Nëse nuk kemi gjumë të qetë, apo më keq akoma vuajmë nga pagjumësia, atëherë përherë ndihemi të pafuqishëm dhe fillojnë edhe problemet shëndetësore.

Pagjumësia sjell shumë shpejt humbje në peshë. Për të shmangur problemet që vijnë nga mungesa e gjumit, ju duhet të keni parasysh disa këshilla se si të flini të qetë.

1. Kryeni ushtrime fizike

2. Shmangni dritat e tepërta

3. Mos krijoni zhurma

4. Mos përdorni telefona apo kompjuterë para gjumit

5. Mos pini kafe pasdite

6. Lexoni një libër para se të flini

7. Mos pini alkool

8. Hiqni mendimet negative

9. Bëni një dush

10. Gjeni pozicionin e duhur për të fjetur.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme