5 “mësime” që ju ndihmojnë në karrierën tuaj

Prishtinë | 10 Mar 2023 | 23:30 | Nga Ekonomia Online

Karriera është nga qëllimet më të rëndësishme për një individ që beson dhe kërkon nga vetja, por vetëm qëllimi nuk mjafton, duhet të dish edhe ca gjëra të tjera, që duhet t’i dini që në fillim.

Ja disa nga mësimet e mëdha të fituar nga përvojat e rritjes në karrierë.

Askush nuk është i shqetësuar për karrierën tënde përveç jush. Madje edhe miku më i ngushtë. Kjo është natyra e njeriut. Biznesi është biznes.

Jo të gjithë do ju mbështesin.

Kërkojeni atë që dëshironi dhe ju takon. Pozitë, përgjegjësi, pagë. Nëse gjykoni se ju takojnë, mos hezitoni, por kërkojini.

Problemi juaj është problemi juaj. Harrojeni shprehjen “kjo nuk është puna ime”, kur problemi lidhet me punën dhe ju vetë.

Besoni tek vetja dhe aftësitë që keni. Nëse nuk besoni se jeni në gjendje t’ia dilni, pse mendoni se duhet t’ju besojnë të tjetër? Optimizmi dhe besimi në vetvete do të bëjnë të shkoni përpara.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme