5 shenja se jeni një maniak i punës

Prishtinë | 23 Shk 2024 | 21:14 | Nga Ekonomia Online

Edhe pse fjala workaholic (maniak i punës) është mjaft e përhapur, fenomeni i vërtetë mund të pengojë marrëdhëniet ndër-personale, si dhe të ndikojë në shëndetin mendor dhe fizik.

Një person “workaholic” ndihet i shqetësuar dhe në ankth kur nuk punon.

Për një person “workaholic”, puna është përparësi. Ka pak gjasa ta kalojnë kohën me njerëz të tjerë, brenda dhe jashtë punës, shkruan Ekonomia Online.

Personat “workaholic” i kushtojnë pak ose aspak kohë aspekteve të tjera të jetës.

Një “workaholic” nuk e zotëron problemin. Ata do t’ua hedhin fajin rrethanave, si nevoja për t’u ngritur në detyrë, kolegët dembelë dhe natyrisht, mbingarkesa

“Workaholic” nuk janë të lumtur. Njerëzit të cilët e bëjnë punën e tyre me pasion dhe investojnë shumë energji në atë që bëjnë nuk janë workaholics.

Të ngjashme