AGK reagon pasi Kuvendi Komunal i Mitrovicës së Veriut nuk i lejoi mediat të përcjellin seancën

Prishtinë | 31 Maj 2024 | 15:42 | Nga Ekonomia Online

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës-AGK i ka reaguar Komunës së Mitrovicës Veriore pasi mediat nuk u lejuan të përcjellin punimet e seancës së Kuvendit.

Sipas reagimit të AGK-së bëhet e ditur se kolegë gazetarë të medieve në gjuhën shqipe dhe serbe janë larguar sot nga përcjellja e punimeve të Kuvendit Komunal të Mitrovicës Veriore.

“Sipas raportimeve, deri tek largimi ka ardhur pasi një aktiviste politike ka dashur të flasë në seancë, dhe me përjashtimin e saj janë përjashtuar edhe gazetarët”, thuhet në reagim.

Tutje thuhet se AGK-ja e dënon këtë vendim të këtij organi komunal, i cili shkon në kundërshtim me transparencën që nevojitet për diskutime për tema me rëndësi për të gjitha komunitetet që jetojnë në këtë komunë.

Të ngjashme