Disa nga vetitë e lajthive që ndikojnë në shëndetin tonë

Prishtinë | 24 Maj 2023 | 23:20 | Nga Ekonomia Online

Lajthitë janë shumë të pasura me proteina dhe kripëra minerale të cilat bëjnë të mundur ruajtjen e zemrës si dhe të enëve të gjakut.

Gjithashtu këto fruta të thata janë të ushqyeshme si dhe mund të konsumohen kur janë të freskëta dhe gjithashtu kur të janë të përpunuara në ëmbëlsira.

Disa veti të tjera mjaft të mira të lajthive janë:

Janë të pasura me yndyra të shëndetshme dhe mbajnë kolesterolin e “keq” nën kontroll.

Përmbajnë proteina të lehta dhe fibra.

Janë plot me minerale dhe vitamina.

Të ngjashme