Ekipi punon më mirë kur menaxheri i dëgjon

Prishtinë | 09 Qer 2023 | 20:16 | Nga Ekonomia Online

Menaxherët dinë të dëgjojnë, ata arrijnë të motivojnë dhe stimulojnë kreativitetin e anëtarëve të ekipit të tyre të punës.

Kështu ka dalë nga një studim i Hebrew University në Jerusalem dhe King’s College London, botuar në revistën “Psychology of Aesthetics, Creativity and the Arts”.

Studimi ka analizuar 700 pjesëmarrës për të demonstruar me sondazh dhe eksperimente laboratorike që punonjësit që ndjenin se janë të dëgjuar nga shefi, ishin më të prirur për t’u ndjerë kreativë dhe më të aftë në detyrën e tyre dhe më profesionalë në kryerjen e detyrës.

Këto efekte pozitive nuk evidentoheshin në rastin kur menaxherët nuk ishin të prirur të dëgjonin. Ndryshe nga disa studime të mëparshme, kur kreativiteti i punonjësve rritje duke dëgjuar të tjerët dhe absorbonte idetë e tyre, në këtë studim tregohet e kundërta, më saktësisht roli i menaxherit dhe ndryshimit që vjen nga ballafaqimi “face to face”.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme