Fjalë të urta nga Charles Dickens

Prishtinë | 05 Qer 2024 | 20:55 | Nga Ekonomia Online

Charles Dickens lindi më 7 shkurt 1812 në Landport. Ai ka krijuar disa nga personazhet më domethënëse e portretizuese të letërsisë.

Popullaritetit të vazhdueshëm të romaneve të tij dhe tregimet e shkurtra është e tillë që librat e tij skanë dalë kurrë jashtë printimit madje janë bërë dhe filma në kinema.

Për lexuesit tanë kemi sjellë një përzgjedhje të thënieve më të bukura të tij.

Një burrë është me fat nëse është dashuria e parë e një gruaje. Një grua është me fat nëse është dashuria e fundit e një burri.

Nuk ka asgjë në botë kaq ngjitëse në mënyrë të parezistueshme sa e qeshura dhe humori i mirë.

Unë e doja atë kundër arsyes, kundër premtimit, kundër paqes, kundër shpresës, kundër lumturisë, kundër çdo dekurajimi që mund të ishte.

Mos i mbyllni kurrë buzët me atë që tashmë i keni hapur zemrën.

Ka libra, pjesa e prapme të cilëve dhe kopertina janë pjesët më të mira.

Ki një zemër që nuk ngurtësohet kurrë, dhe një temperament që nuk lodhet kurrë, dhe një prekje që krijon dhembje kurrë.

Një fakt i mrekullueshëm për cilin vlen të reflektosh, është se çdo krijesë njerëzore është konstatuar të jetë ai sekret dhe mister i thellë për çdo tjetër.

Askush nuk është i padobishëm në këtë botë që lehtëson barrën e tjetrit.

Ne kurrë nuk duhet të turpërohemi nga lotët tanë.

Çfarë dhuratë më të madhe se dashuria e një maceje.

Ti ke qenë ëndrra e fundit e shpirtit tim.

Dhimbja e ndarjes nuk është asgjë për gëzimin e takimit përsëri.

Çdo udhëtar ka një shtëpi të tijën, dhe ai mëson ta vlerësojë atë më shumë nga bredhjet e tij.

Zvarritja është hajdutja e kohës, këputeni atë.

Shpresoj që dashuria dhe e vërteta e vërtetë janë më të forta në fund se çdo e keqe apo fatkeqësi në botë.

Zemra e thyer. Ju mendoni se do të vdisni, por thjesht vazhdoni të jetoni, ditë pas dite pas dite të tmerrshme.

Mos bëni pyetje dhe nuk do t’ju thuhen gënjeshtra.

Kuptimi im është thjesht, se çfarëdo që jam përpjekur të bëj në jetë, jam përpjekur me gjithë zemër të bëj mirë; se për çdo gjë që i jam përkushtuar, i jam përkushtuar plotësisht; se në synime të mëdha dhe në të vogla, unë kam qenë gjithmonë plotësisht serioz.

Ka një urtësi të kokës, dhe … ka një urtësi të zemrës.

Një ditë e humbur për të tjerët nuk humbet për veten.

Pranvera është koha e vitit kur është verë në diell dhe dimër në hije.

Një zemër e dashur është mençuria më e vërtetë.

Ka një forcë të jashtëzakonshme në pikëllimin dhe dëshpërimin.

Familja jo vetëm që duhet të përbëhet nga ata që i kemi në gjak, por edhe nga ata që do t’ju jepnim gjak.

Duhet të më pranoni ashtu siç jam bërë. Suksesi nuk është imi, dështimi nuk është imi, por të dyja bashkë më bëjnë mua.

Asnjë hapësirë ​​keqardhjeje nuk mund të përmirësojë mundësinë e keqpërdorur të një jete.

Ia vodha zemrën dhe vura akullin në vendin e saj.

Lumturia është një dhuratë dhe truku nuk është ta presësh atë, por të kënaqesh me të kur të vijë.

Të ngjashme