Pesë thënie motivuese nga filmat për ndërmarrësit

Prishtinë | 24 Gus 2023 | 21:10 | Nga Ekonomia Online

Ndonjëherë një film i mrekullueshëm mund të jetë një burim frymëzimi për fillestarët e biznesit. Ne ndajmë me ju në këtë artikull pesë fraza motivuese.

Filmat e mëdhenj tregojnë histori për të na frymëzuar që të bëhemi njerëz më të mirë. Nuk ka asgjë më të fuqishme se një regjistrim që të bën të ndihesh më mirë dhe të motivon. Edhe pse ka fraza vërtet motivuese nga njerëz të vërtetë, ka një urtësi të caktuar në personazhet e shkëlqyer që mund të ndahen me të gjithë.

Këtu janë pesë më të mirat për t’ju ndihmuar të frymëzoheni dhe të përgatiteni për të ndërmarrë veprime:

“Ta bësh apo mos ta bësh. Nuk ka kuptim ta provosh, thjesht bëje”

Frank Oz në rolin e Yoda, Perandoria kundërpërgjigjet

Yoda ishte si Dalai Lama. Mençuria e tij ishte një pohim i njohurive të tij transhendente dhe filozofive budiste. Janë pak fjalë, por kjo na tregon të vërtetën e thjeshtë të çështjes: Nëse dëshiron ta bësh, bëje. Bëj më të mirën. Jep gjithçka nga vetja. Është kaq e vështirë dhe kaq e lehtë në të njëjtën kohë.

“Asnjëherë mos lejoni që dikush t’ju thotë se nuk mund të bëni diçka. Madje as unë. Ju keni një ëndërr, ju duhet ta mbroni atë. Nëse njerëzit nuk mund të bëjnë diçka për veten e tyre, ata do t’ju thonë se ju nuk mundeni. Nëse doni diçka, shkoni për të. Pikë”

Will Smith në rolin e Chris Gardner, The Pursuit of Happiness

Rruga e sipërmarrësit nuk është e lehtë. Ka shumë kthesa dhe ka raste kur është tepër euforike dhe më pas herë të tjera jashtëzakonisht shkatërruese. Do të bëni shumë sakrifica. Do të bëni shumë gabime. Njerëz të tjerë do të jenë gjithmonë aty për t’ju thënë se është një ide e keqe, ose që nuk mund ta bëni, ose ndoshta se nuk duhet as ta provoni. Varet nga ju që të rrethoheni me njerëz që besojnë tek ju, ju mbështesin dhe në fund të merrni vendimin se do të jeni të suksesshëm.

“Supozohet të jetë e vështirë. Nëse nuk do të ishte, të gjithë do ta bënin. Pjesa e vështirë është ajo që e bën atë të mrekullueshme”

Tom Hanks në rolin e Jimmy Dugan, “A Very Special Team”

Pjesët e vështira janë ato që me të vërtetë e bëjnë të shkëlqyeshëm udhëtimin e sipërmarrësit. Në kohën kur bini dhe ngriheni, gjeni një forcë të jashtëzakonshme që do t’ju udhëheqë nëpër sfida të mëdha.

Këto beteja do t’ju fuqizojnë për të zgjidhur problemet dhe do t’ju pajisin me “lentet e mundësive” për të riformuluar të gjitha pengesat që shihni. Kjo është arsyeja pse jo të gjithë janë sipërmarrës. Kjo rrugë kërkon shumë punë dhe disiplinë. Duhet shumë guxim dhe aftësi për të besuar se mund ta bëni këtë.

“Jeta ecën kaq shpejt. Nëse nuk ndaloni dhe shikoni përreth herë pas here, mund ta humbisni!”

Mathew Broderick në rolin e Ferris Bueller, “An Amusement Expert”

Rruga drejt sipërmarrjes është plot me pengesa. Por ju mund të argëtoheni! Jeta ecën shumë shpejt kështu që mos qëndroni të mbyllur në një vend përndryshe do t’ju mungojë peizazhi. Nuk do ta kuptoni bukurinë që ju rrethon, mund të kaloni pikërisht pranë dashurisë së madhe të jetës tuaj ose të humbni mundësinë për të krijuar një miqësi të madhe. Mos lejoni që jeta t’ju kalojë duke jetuar vetëm për të punuar. Dashuria, familja, përvojat, udhëtimet dhe miqësia janë gjithashtu kyçe në jetën tuaj.

“Jeto! Jeta është një banket në të cilin vetëm budallenjtë vdesin nga uria”

Rosalind Russell në rolin e Mame Dennis, Auntie Mame

Ndoshta më motivues nga të gjitha, kjo frazë klasike nga filmi i vitit 1958 është një thirrje e vërtetë për veprim. Pjesa më e mirë e të qenit sipërmarrës është se ju lejon të ushqeheni me festën e aventurave të jetës suaj. Mos e dëmtoni veten, mbushni pjatën tuaj me të gjitha përvojat që keni. (entrepreneur.com)

Të ngjashme