Hyseni i PSD-së: Kjo shumicë qeverisëse përkundër numrave, s’është përkthyer në efikasitet

Prishtinë | 01 Kor 2024 | 13:26 | Nga Ekonomia Online Shkarko Videon HD

Për ta shkarkuar videon ju lutem kyçuni ose regjistroni një llogari të re!

| Regjistrohu

Anëtari i Kryesisë së Partisë Socialdemokrate (PSD), Zgjim Hyseni, ka thënë për Ekonomia Online se Programi Legjislativ i qeverisë aktuale është i dëmshëm për qytetarët.

Ai shton se përkundër numrit të ligjeve e që janë 54, nuk do të thotë asgjë, për faktin se rëndësi më të madhe do t’i jepej faktit se sa kanë arritur të hyjnë në funksion ato ligje.

“Ligjet që i kanë bë, kanë qenë të këqija, d.m.th nuk është puna se kanë qenë pak, por problemi është se këta kanë prodhuar ligje problematike. Ligje që d.m.th ia ngushtojnë hapësirën e ligjeve njerëzve. Si ligji për KPK-në, konfiskim të pasurisë krejt këto janë ligje që qëllim kryesorë kanë koncentrimin e pushtetit të ekzekutivit të kryeministrit”, ka thënë Hyseni.

“Kjo shumicë qeverisëse përkundër numrave, nuk është dëshmuar që d.m.th prania e madhe e numrave përkthehet në efikasitet, sa i përket ligjeve në parlament, një mënyrë qysh mundet me u pa puna e një shumicës qeverisëse është numri i ligjeve mirëpo që d.m.th volumi i punës, mbi të gjitha ne duhemi me pa cilësinë e ligjeve çfarë ligje kanë sjell dhe çfarë qëllime ka mbrapa atyre ligjeve”, ka thënë ai për EO.

Ligjin për Byronë, Ligjin për Konfiskimin e Pasurisë, sipas Hysenit janë ligjet më antikushtetuese.

“Në këtë drejtim ne duhemi me pa cilat janë ato ligje me të cilat është identifikuar kjo shumicë qeverisëse edhe që janë konsideru sikur prove për ndryshimin që pushteti aktual e ka propagandu sa ka qenë në opozitë ato ligje kanë qenë Byroja për Konfiskimin e Pasurisë së Pajustifikueshme e formimi i gjyqësorit etj etj, mirëpo secila prej këtyre ligjeve ka dalë me qenë antikushtetuese”, ka deklaruar ai.

Tutje, Hyseni tha se krahas përqindjes së ulët të miratimit të ligjeve, janë prodhuar edhe ligje “problematike”.  

“Nëse janë 11 për qind sigurisht se janë shumë pak mirëpo kjo është veç një mënyrë është volumi i ligjeve dhe sigurisht se deputetët janë aty për me  bë ligje për me i’a përmirësu jetën qytetarëve mirëpo duhet analiza me qenë edhe cilësore duhet me pa edhe çfarë ligje po bëhen, se ligjet që i kanë bë kanë qenë të këqija d.m.th nuk është puna se kanë qenë pak por problemi është se këta kanë prodhuar ligje problematike ligje që d.m.th ia ngushtojnë hapësirën e ligjeve njerëzve  si ligji për KPK-në, konfiskim të pasurisë, krejt këto janë ligje që qëllim kryesorë kanë koncentrimin e pushtetit të ekzekutivit të kryeministrit”, ka thënë Hyseni.

Të ngjashme