Izraeli shënon Ditën e Përkujtimit të Holokaustit

Prishtinë | 06 Maj 2024 | 10:10 | Nga Ekonomia Online

Njerëzit qëndrojnë pa lëvizur gjatë një sirene dy minutëshe në kujtim të viktimave të Holokaustit, në Jerusalem, më 6 maj.

Izraeli shënon të hënën Ditën e Përkujtimit të Holokaustit, një memorial kombëtar për 6 milionë hebrenjtë e vrarë nga nazistët gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Në të gjithë vendin, njerëzit dhe bizneset u ndalën për tingëllimin vjetor të një sirene dy minutëshe për të përkujtuar të vrarët, raporton CNN.

Në Jerusalem, kryeministri, Benjamin Netanyahu mori pjesë në ceremoninë kryesore të vendosjes së kurorave në memorialin e Holokaustit Yad Vashem.

Kjo ditë përkujtohet edhe nga hebrenjtë në mbarë botën.

Të ngjashme