Rëndësia e brendit dhe krijimi i tij

Prishtinë | 04 Tet 2022 | 00:44 | Nga Ekonomia Online

Brendi është shumë më tepër sesa thjesht një logo ose një reklamë e vendosur mirë. Brendi është shumë më shumë se kaq. Ju duhet të bëni më shumë.

Çfarë është një brend?

E thënë thjesht, brendi juaj përcaktohet nga perceptimi i përgjithshëm i një klienti për biznesin tuaj. Themeluesi i Amazon, Jeff Bezos, thotë se: “Brendi juaj është ajo që njerëzit e tjerë thonë për ju kur nuk jeni ju prezent.” Pra, brendi juaj është reputacioni juaj!

Në tregun e sotëm, një brend i suksesshëm duhet të jetë konsistent në shumë aplikacione:

  • Mjedisi (pararoja ose zyra);
  • Shtypi kolateral, sinjalistikë, paketim;
  • Reklamim në internet;
  • Botimi i përmbajtjes;
  • Shitjet dhe shërbimi ndaj klientit.

Tani, ndërtimi i brendit është i thjeshtë? E vërteta është: brendi nuk ndërtohet brenda natës… apo edhe brenda disa muajsh. Ndërtimi i një brendi është padyshim një proces. Sidoqoftë, përpjekja e vazhdueshme e ndërtimit të brendit tuaj, do të rezultojë në krijimin e marrëdhënieve afatgjata me klientët tuaj. Kjo mund të çojë në një rritje të qëndrueshme të shitjeve, më shumë projekte, referime me gojë dhe avokim për produktet ose shërbimet tuaja. Brendi juaj përcaktohet nga perceptimi i përgjithshëm i një klienti për biznesin tuaj.

Çfarë është ndërtimi i brendit?

Përkufizimi i ndërtimit të brendit është të krijojë vetëdijen e të tjerëve për biznesin tuaj duke përdorur strategji dhe fushata të marketingut me qëllim krijimin e një imazhi unik dhe të qëndrueshëm në treg.

Përshtypje pozitive + duke qëndruar jashtë = suksesi i markës.

Në vitin 2020, përforcimi i imazhit tuaj të brendit mund të bëhet në mënyrë efektive përmes aktiviteteve të ndryshme të marketingut dixhital:

  • Përvoja e përdoruesit (d.m.th. faqja juaj e internetit);
  • SEO dhe Marketingu i përmbajtjes;
  • Marketingu i mediave sociale;
  • Marketingu me email;
  • Reklamimi i paguar (PPC).

Së bashku, këto kanale janë thelbësore për të fituar vetëdijen për brendin dhe rritjen e brendit.

Të ngjashme