Si ta shkruani një letër që ju siguron një intervistë

Prishtinë | 19 Nën 2022 | 20:40 | Nga Ekonomia Online

Rezymeja juaj mund të jetë perfekte, por pa një letër të duhur “të mbrojtjes” ju mund që mos ta merrni atë intervistë të lakmuar.

Kur aplikoni për një punë të re, detajet kanë rëndësi.

CV-ja juaj mund të jetë mesatare, por sigurisht nuk do të jetë e vetmja gjë që ju siguron një intervistë. Çfarë do të ju bëjë që të viheni re dhe do ju jap të shtënën më të mirë në marrjen e një intervistë është letra e drejtë e mbrojtjes.

Punëdhënësit janë të përmbytur me emaile dhe ka pak mënyra për t’i dallojnë kandidatët e kualifikuar në mënyrë të personalizuar përveç informatave që përfshijnë në letrën e tyre të mbuluar. Është shansi juaj i vetëm për tu treguar rekrutuesve pse ju jeni kandidat i përsosur për punë. Ky është shansi juaj i parë për t’i habitur ata me aftësitë e juaja.

Ja se si mund ta çoni letrën tuaj të mbrojtjes në nivelin tjetër:

1. Përdor një hapje të fortë

Njerëzit zakonisht aplikojnë për punë me një frazë të aksioneve si “Unë jam duke aplikuar për punën x që e kisha parë në vendin y.” Kjo është shumë e shurdhër dhe nuk do ja rrëmbejë vëmendjen askujt. Në vend të kësaj, fillojeni letër e mbrojtjes me një fakt të veçantë në lidhje me veten tuaj që ju mendoni se ata kanë nevojë ta dinë. Për shembull, ju mund të thoni “Përshëndetje, unë jam një reklamues dhe mësues i të drejtave të autorit me 15 vjet përvojë në drejtimin e fushatave strategjike për bizneset e vogla.” Menjëherë, ata do të mësojnë diçka për ju dhe janë të intriguar.

2. Mos e përmblidhni rezymenë tuaj

Mos e humbisni kohën e një menaxheri të punësimit duke i zbrazur të gjitha infot e rezymesë suaj – ata nuk kanë nevojë për ta lexuar atë dy herë. Në vend të kësaj, përqëndrohuni në vlerat tuaja personale dhe tiparet, pse jeni të ngacmuar në lidhje me punën apo arritjet e veçanta që ju keni pasur në të kaluarën.

3. Tregojeni njohurinë tuaj për kompaninë

Trupi i letrës duhet të nxjerrë në pah faktin se ju nuk jeni në kërkim për çdo punë, por këtë punë në veçanti. Ju duhet ta provoni se ju e keni bërë kërkimin tuaj dhe ta vlerësoni dhe admironi atë që kompania bën. Hulumtimi i platformave të tyre të mediave sociale, mësimi më shumë për sfidat me të cilat ballafaqohen dhe të kuptuarit e kulturës së organizatës janë pjesë e rëndësishme për të treguar që ju kujdeseni për kompaninë dhe jeni kandidati më i mirë.

4.Fokusohuni në vlerën që ju mund t’a dërgoni në kompani

Mos u bëni modest! Menaxherët janë në kërkim për dikë që është duke shkuar për të bërë punët e tyre më të lehtë. Pra, si, konkretisht, mund të mund të ndihmojë kompani të kapërcyer disa nga pengesat që po përballet (bëni hulumtimin tuaj)? Emri një sfidë të caktuar dhe të flasim rreth asaj se si përvoja juaj, ju ka pajisur me aftësitë që ju duhet për të kapërcyer këto çështje.

5. Rregullojeni tonin

Ju dëshironi që të jeni bisedues, por edhe ju doni të siguroheni që ju të jeni duke përdorur tonin e duhur për kompaninë për të cilën ju jeni duke aplikuar. Për shembull, ju mund ta merrni një ton shumë të rastësishëm, bisedor me një fillimin të ri dhe një ton më të rëndë profesional me një korporat të madhe. Mos përdorni zhargon dhe sigurohuni që gramatika dhe drejtshkrimi juaj janë të qëlluara, por përpiquni për ta mbajtur gjuhën tuaj të ngrohtë dhe të angazhuar.

6. Përdor disa numra

Ju patjetër do të doni ti shmangni deklaratat e paqarta dhe hiperbolat, por ju do të fitoni pikë ekstra nëse ju mund të përfshini disa statistika se si ju keni ndikuar në kompanitë apo shoqatat në të cilat ju keni qenë të punësuar në të kaluarën. Punëdhënësit duan ta shohin efektin e prekshmërisë që punonjësit e rinj mund ta kenë në kompaninë e tyre. Ajo gjithashtu u tregon atyre se ju e dini se çfarë jeni duke bërë dhe se ata nuk do të përjetojnë një kurbë të madhe të mësuarit me ju.

Letrat më të mira të mbrojtjes janë ato që tregojnë se ju kujdeseni për të qëndruar në menaxherin e punësimit. Bëhuni i paharrueshëm dhe shpjegoni se çfarë ju bën të veçantë dhe ju do ta merrni një intervistë në shumë pak kohë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme