Katër shenja se ka ardhur koha ta ndërroni punën

Prishtinë | 26 Mar 2023 | 23:33 | Nga Ekonomia Online

Për ta thënë qartë, disa sfida pune ia vlejnë, ndërsa të tjerat jo. Por, si të bëni dallimin midis shqetësimeve normale të punës dhe shenjave se duhet ta lini atë? Andrew McCaskill, një ekspert karriere në LinkedIn, ka këto katër arsyetime të forta.

Ju nuk mund të rriteni në kompani

Përtej një zyre ose këndi promovimi, rritja mund të marrë shumë forma. Ndoshta do të thotë një ndryshim në përshkrimin e punës suaj. Ndoshta do të thotë një mundësi menaxhimi. Pavarësisht kësaj, rritja ndalet në punë kur ju ndaloni për të marrë shanset për të fituar përvojë. Për ta vlerësuar, pyesni veten: A ju është ofruar ndonjë mundësi e fundit për të ndërmarrë projekte të reja? Apo jeni treguar vullnetar dhe jeni refuzuar? Nëse keni eksploruar shtigje të shumta rritjeje dhe keni qenë të zëshëm për nevojat dhe aspiratat tuaja të karrierës dhe akoma nuk po merrni atë që dëshironi, ka të ngjarë që duhet të lëvizni, thotë McCaskill.

Nuk keni mundësi për të mësuar

Në çdo punë, është e rëndësishme të ndiheni sikur keni aftësinë për të fituar aftësi të reja. Disa kompani e bëjnë këtë hapur me programet e rimbursimit të shkollimit ose qasjen në kurse të zhvillimit profesional. Por mundësitë për të mësuar mund të ndodhin edhe brenda. Ndoshta ai koleg në ekipin e dizajnit mund t’ju japë një mësim javor të Photoshop. Përfundimi: Arsimi vjen në të gjitha format, dhe nëse nuk mund ta gjeni, mund të jetë koha për të hedhur sytë nga rezymeja juaj.

Ju nuk jeni krenarë për kulturën në vendin e punës

McCaskill pohon se shumica e profesionistëve vlerësojnë një kulturë të mirë të kompanisë mbi përfitimet e tjera, më tradicionale. Por sa i përket asaj se si duket “kultura e mirë”, kjo varet nga ju. Për disa njerëz, është transparenca e vendit të punës dhe ekuilibri i inkurajuar i punës dhe jetës. Për të tjerët, janë ngjarje të rregullta shoqërore. Një pyetje e mirë për të kontrolluar është: A jeni krenar që punoni atje ku punoni? Nëse e gjeni veten duke folur keq shpesh ose nuk ndani më të njëjtat vlera si të tjerët në kompaninë tuaj, mund të jetë koha për t’u larguar.

Ka ndryshim të shpeshtë të stafit

Një staf që qarkullon shpesh nuk është kurrë një shenjë e mirë, veçanërisht nëse njerëzit që respektoni duket se japin dorëheqjen, thotë McCaskill. “Ky mund të jetë një tregues se ka çështje sistematike të pazgjidhura brenda kompanisë tuaj ose se ekziston një trysni me të cilën njerëzit nuk janë të kënaqur.” Mënyra më e mirë për të vlerësuar? Mundohuni të fitoni një pasqyrë pse njerëzit po largohen. Kulturë toksike? Paga e keqe? Orë të gjata? Kjo duhet të ndihmojë në drejtimin e vendimit tuaj. (Purewow)

Të ngjashme