Këshilla biznesi nga 6 ndërmarrësit më të mirë

Prishtinë | 16 Pri 2024 | 15:41 | Nga Ekonomia Online

Duke u bërë një sipërmarrës i suksesshëm nuk është një sukses i lehtë.

Kërkohet sakrifica, puna e vështirë dhe një vendosmëri e palëkundur për arritjen e madhështisë. Pra, mbijetoni nga gabimet tuaja – sepse ato do të ndodhin, shkruan Entrepreneur.

Të gjithë pronarët e bizneseve të cilët kanë krijuar një karrierë të qëndrueshme të vetëpunësuar tregojnë se ata nuk do të kishin arritur qëllimet e tyre pa udhëzime nga të tjerët. Ata nuk kanë frikë të kërkojnë ndihmë. Në fakt, shumica e tyre janë të suksesshme në një pjesë të madhe, sepse ata janë rrethuar me këshilltarë, mentorë dhe ekspertë të industrisë.

Chase Jarvis, CEO në CreativeLive

Pasi u bë një nga fotografët më të njohur të botës në një moshë relativisht të re, Chase vazhdoi të krijonte CreativeLive, kompania më e madhe në botë e edukimit. Ai përfiton shumë nga suksesi i tij duke ndjekur pasionet, dhe duke ndjekur vetëm mundësitë që atij i interesojnë vërtet.

Jarvis: “Shkoni pas zgjidhjes së një problemi që keni. Diçka që është pranë dhe e dashur për ju, jo ndonjë mundësi e rastit në treg. Sepse, kur gjërat bëhen shumë të vështira, nëse po ndiqni vetëm dollarë, ose një mundësi të rastit tregu, nuk do të jeni në gjendje të keni qëndresë, pasion, të qëndroni me të”.

Jon Acuff, autori më i shitur i “New York Times” i “Do Over”

Acuff, autori më i shitur i New York Times, i pesë librave, duke përfshirë “Do Over”, u nis herët në karrierën e tij për të ndjekur me çdo kusht vetëm punën kuptimplote. Për të, kjo do të thoshte 16 vite të gjata të punësimit dhe shkarkimit, përpara se të gjente përfundimisht punën e tij të ëndrrave dhe të niste karrierën e tij të vetëpunësuar si shkrimtar, folës dhe konsulent markash, transmeton Ekonomia Online.

Arritja e ëndrrës së tij për të punuar për veten e tij mori shumë punë të vështirë, fokus dhe ngutje.

Acuff: “Ngutja është një akt fokusi, jo furi. Ngutja ka të bëjë me zbritjen dhe shtimin. Nuk është për të bërë më shumë, është për t’u fokusuar në gjërat që duhet të bëni, në mënyrë që të lëvizni biznesin tuaj përpara”.

Sophia Amoruso, themeluese e Nasty Gal, autore e #GIRLBOSS

Që nga themelimi i Nasty Gal, në vitin 2006, si një dyqan eBay që shesin veshje të cilësisë së mirë, Amoruso e ka shndërruar biznesin në një perandori shumë milion dollarësh me linjën e saj të veshjeve, e cila u quajt “Shitësi më i shpejtë në rritje” në vitin 2012.

Kohët e fundit, Autorja më e shitur e York Times nga #GIRLBOSS ka dalë nga roli i saj si CEO i Nasty Gal për t’u bërë kryetare ekzekutiv dhe për të mbikëqyrur funksionet krijuese dhe të marketingut të markës së biznesit.Pa ndonjë përvojë modeste apo biznesi para se të fillojë Nasty Gal, Amoruso krediton shumë nga suksesi i saj i fituar me vështirësi për refuzimin e saj për të pranuar dështimin si një opsion.

Lewis Howes, autor i “The School of Greatness”

Howes, autori më i shitur New York Times i “The School of Greatness” dhe mikpritësi i podkastit me të njëjtin emër, është një atlet profesionist i kthyer në sipërmarrës. Pasi pati një dëmtim të dobët në fushë, Howes u përball me faktin se karriera e tij e futbollit ishte mbaruar. Gjatë një nate, ai humbi aftësinë për të bërë atë që ishte i pasionuar dhe u detyrua të zbulonte një mënyrë të re për të jetuar. Sot, ai është një shkrimtar, folës dhe edukator online i cili mëson sipërmarrësit se si të rriten bizneset e tyre online.

Nir Eyal, autor i “Hooked’Eyal”, autori i shitësit më të mirë të Wall Street

Journal, Hooked, është bërë autoriteti se si të ndërtohen produkte që formojnë shprehitë. Pas viteve të hulumtimit dhe përvojës në industrinë e video lojës dhe reklamave, Eyal është një shkrimtar, kryetar dhe edukator i kërkuar pas psikologjisë që qëndron prapa asaj që motivon angazhimin e konsumatorit.

Eyal: “Është për ne si sipërmarrës, për të parë botën ashtu siç duhet të jetë – jo domosdoshmërisht si është. Kur mendoni se jeni i sigurt për mënyrën se si gjërat janë, atëherë kur të kaloni dhe nuk shihni mundësitë që sipërmarrësit e vërtetë parashikojnë”.

Guy Kawasaki, shefi ungjilltar i Canva, autor i “The Art of the Start 2.0”

Kawasaki, ish-shefi evangjelist i Apple, është një ekzekutiv jashtëzakonisht i suksesshëm i marketingut, investitor dhe autor i 13 librave përfshirë The Art of the Start 2.0. Gjatë viteve, ai ka ndihmuar dhjetëra kompani të njohura të marrin produktet e tyre nga koncepti në dominimin e tregut.Formula e tij për të përsëritur suksesin e nisjes? Duke u fokusuar vetëm në aktivitetet që nxisin rezultate pozitive për biznesin tuaj.

Kawasaki: “Nëse ju merrni një prototip dhe keni mjaft njerëz që e përdorin atë, ju kurrë nuk duhet të shkruani një plan biznesi. Një prototip është ajo ku ju e ndani BS nga realiteti. “

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme