Këshilla për biznesmenët, si të pëlqeheni nga gazetarët

Prishtinë | 04 Dhj 2023 | 02:34 | Nga Ekonomia Online

Çdoherë kur një gazetar ju bën thirrje  për mendimin tuaj si ekspert, kjo është një mundësi e shkëlqyer për të marrë publicitet falas për veten apo biznesin tuaj. Megjithatë, duke qenë një subjekt i madh interviste është një aftësi, dhe duke e ditur rrugën e duhur për t’u intervistuar mund të bëjë dallimin në mes duke kapur kohën tuaj në qendër të vëmendjes, ose duke i dhënë fund deri në dhomën e ndërprerjeve. Më poshtë janë disa këshilla për të marrë kohën më të madhe ekran sa të jetë e mundur.

Rregullo se si do të përdoret produkti i përfunduar.
Para se të filloni, pyet gazetarin në qoftë se intervista juaj do të jetë transmetuar në tërësinë e saj, apo nëse do të jetë vetëm disa kapje më të mira. Nëse ato janë kapje vetëm të shkurta (e cila ndodh shpesh), ju do të dëshironi të inkorporoni pyetjen e gazetarit në çdo përgjigje.

Mendoni veten, nuk do të thotë për të përsëritur pyetjen, por përfshije në pyetje. Në këtë mënyrë, gazetari mund të përgadit pjesën më të shëndoshë në pjesë e tyre pa u shqetësuar për redaktim të ndërlikuar. Për shembull, në qoftë se gazetari pyet: “Pse kompania juaj ështe duke sponsorizuar këtë ngjarje sot?” mos thuaj “Sepse ne e dimë se të gjithë studentët duhet të kenë qasje në teknologji në klasë.” Në vend të kësaj, të fillojë me “ABC Korporata është krenar të sponsorizojë këtë ngjarje sot, sepse ne e dimë se që të gjithë studentët duhet të kenë qasje në teknologji në klasë. ”

Deklarata juaj do të qëndrojë më vete, dhe gazetari më shumë gjasa ta përdorë atë.

Thuajeni mesazhin shkurt dhe qartë

Historia e sotme e lajmit mesatar në televizioni është vetëm 90 sekonda ose më pak! Kjo do të thotë që ju duhet të mbani pjesën tuaj më të mirë të shkurtër dhe “të ëmbël” në qoftë se doni një pjesë të mirë përfundimtare. Nëse jeni njoftuar para intervistës, ndani disa momente për të parashikuar se çfarë do të jenë pyetjet e gazetarit dhe shihni nëse ju mund t’iu përgjigjeni atyre në 20 apo 25 sekonda. Zhytyni në mendime se cili është mesazhi më i rëndësishëm që dëshironi të përcillni. Thuajr pjesën tuaj, dhe prisni për pyetjen tjetër.

Pyet nëse gazetari mori atë që ishte e nevojshme

Gazetari ndoshta është duke menduar se si historia do të ketë formën para se të fillojë intervista me juve. Ai nuk do të hezitojë të pyesë nëse ka nevojë për ju që të komentoni në lidhje me ndonjë gjë tjetër.

Disa këshilla të tjera të shpejta:

  • Mos e kap mikrofonin; gjithmonë lëre gazetarin ta mbajë atë për ju.
  • Shikoni gazetarin, jo kamerën.
  • Ju mund të porositni një kopje me cilësi të lartë të intervistës tuaj nga stacioni televiziv për përdorimin tuaj promovues. Kontaktoni ata menjëherë për më shumë informacion.

Duke tërhequr një histori së bashku nga një grumbull informacionesh të duhura për intervistë nuk është diçka e lehtë. Kuptimi i procesit nga ana e syrit të gazetarit do të ju ndihmojë të bëni kohën më të madhe të kohës suaj para kamerës.

Të ngjashme