Kosovarët gjysmën e kohës e kalojnë në gjumë

Prishtinë | 27 Nën 2017 | 12:43 | Nga

Kosovarët e shfrytëzojnë kohën më shumë për të fjetur e shumë më pak për punë.

Prej 24 orëve sa ka një ditë, një kosovarë gati gjysmën, apo 10.8 orë, e shpenzon duke fjetur dhe për kujdes ndaj vetës.

Kështu thuhet sipas një anketë të realizuar nga Instituti Riinvest, të dhënat e së cilës i ka bërë publike përmes një postimi në facebook, Alban Zogaj.

Anketa e realizuar me 8 mijë e 533 familje në Kosovë tregon në përgjithësi të dhëna të pazakonta për mënyrës sesi një kosovarë e kalon ditën.

Kështu krahas gjumit prej dhjetë orësh, kosovarët punojnë shumë pak. Sipas anketës vetëm 2 orë në ditë.

Për shoqërim dhe argëtim i kalojnë 3.2 orë, kurse në media e kalojnë 1.5 orë në ditë. /Gazeta Fjala/

gjummm

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme