40 kuriozitete interesante

Prishtinë | 22 Mar 2018 | 19:37 | Nga
 1. Gjersa bëhesh më i vjetër në moshë, sytë e tuaj bëhen më të ndritur.
 2. Trupi i njeriut përmban 206 eshtra, kurse fëmijët kanë 300 (disa eshtra bashkohen derisa fëmija rritet)
 3. Njeriu i rrah qerpikët e syrit mesatarisht 4 200 000 herë gjatë vitit.
 4. Duhet të kalojnë së paku 12 orë që trupi ta tretë ushqimin.
 5. Qelizat më jetëgjate në trupin e njeriut janë qelizat e trurit të cilat mund të jetojnë deri në vdekje të njeriut!
 6. Më shumë organizma jetojnë në lëkurën e njeriut sesa njerëz që jetojnë në sipërfaqen e tokës.
 7. Merylin Monroe në njërën këmbë kishte gjashtë gishtërinj.
 8. Lorne Greene nuk kishte njërën thithkë, pasi atë ja kishte kafshuar krokodili gjersa ai drejtonte emisionin “Lorne Greene’s Animal Kingdom”.
 9. Jetëgjatësia e një rusi ka rënë gjatë 40 viteve të fundit. Një burrë rus i cili lind sot jeton mesatarisht 58 vite.
 10. Më 1985, numri më i kërkuar i bluzave tek meshkujt ishte 32. Në 2003 ishte 36.
 11. 7% e Amerikanëve deklarojnë se nuk lahen kurrë.
 12. Në 2004, një nga gjashtë vajza në SHBA hyn në pubertet në moshën 8 vjeçare. 100 vite më parë, një nga 100 vajza hynte në pubertet në atë moshë.
 13. Moda më e re në Holandë: Ngjitja e gurëve të qmuar direkt në sy.
 14. Një gjimnast britanez kishte shpëtuar edhe pse kishte rënë nga kati i katërt i një dyqani. Ai kishte rënë duke bërë sallta dhe në këtë mënyrë në tokë kishte rënë më dy këmbët e tij!
 15. Më 1991 numri mesatar i sutienave në SHBA ishte 34B. Sot është 34C
 16. Një 7-vjeqar Koreano verior është mesatarisht 7cm më i shkurtë se një 7-vjeqar Koreano Jugor.
 17. Çdo vit, 2700 pacientë të cilët bëhen operacion shkojnë në shtëpi me vegla operacioni sic janë gërshërë, pambuk, apo vegla tjera metalike të cilat harrohen në trupat e tyre. Në vitin 2000, 57 njerëz kanë vdekur si rezultat i këtyre gabimeve.
 18. Në harrojmë 80% e asaj çfarë mësojmë çdo ditë.
 19. Rreth 1 miliard vetura aktualisht qarkullojnë në botë. Ndërsa rreth 160 000 makina prodhohen çdo ditë.
 20. Vënia e dëgjueseve të veshëve e rrit numrin e baktereve në veshët tuaj 700 herë!
 21. Në SHBA në vitin 2004 SHBA-së i shtohet çdo 12 sekonda një fëmijë. Çdo 8 sekonda nga një lindje, çdo 25 sekonda një emigrant por edhe nga një njeri vdes çdo 13 sekonda.
 22. Nervoza i shkrin 350 kalori gjatë ditës.
 23. Foshnja lind pa kupë të gjurit. Ato i paraqiten nga mosha 2 deri 6-vjeçare.
 24. Gratë rrahin qerpik pothuajse 2 herë më shumë se burrat! {nga mendjemadhësia }
 25. Në anketat e fundit është mësuar se era e preferuar e amerikanëve mbetet ajo e bananes!
 26. Nëse i pastroni dhëmbët rregullisht do të jeni më pak i rrezikuar nga sëmundjet e zemrës.
 27. Puthja i stimulon 29 muskuj dhe kemikale gjë që shkakton relaksimin.
 28. Burrat kanë shikim më të mirë se gratë kurse gratë e kanë dëgjimin më të zhvilluar se burrat.
 29. Veshët edhe hunda e juaj kurrë nuk ndalojnë së rrituri.
 30. Lemza më shumë i kap burrat se gratë.
 31. Dhëmbët e njeriut janë të fortë pothuajse sa shkëmbi.
 32. Sa herë që lëpini zarfin, ju konsumoni nga 1 deri 10 kalori.
 33. Një person normal i sheh rreth 1 460 ëndrra gjatë vitit.
 34. Eshtrat e kofshës së njeriut janë më të fortë se betoni.
 35. Zemra e juaj rrah mesatarisht 100,000 herë gjatë ditës.
 36. Brinjët e juaj lëvizin rreth 5 milion herë gjatë vitit, sa herë që ju mirrni frymë.
 37. 1/4 e eshtrave në trupin tuaj gjenden në këmbë.
 38. Sikur shenjat e gishtërinjve edhe shenjat e gjuhës janë të ndryshme në të gjithë njerëzit.
 39. Thonjtë e duarve rriten 4 herë më shpejtë se ata të këmbëve.
 40. Një person normal qesh rreth 15 herë gjatë ditës.
Fjalë Kryesore:

Të ngjashme