Akti s’duhet të zgjasë më shumë se 7 minuta

Prishtinë | 24 Gus 2020 | 01:00 | Nga Ekonomia Online

A e dini se sa kohë duhet të zgjasë një marrëdhënie seksuale nëse nuk doni të vini në rrezik shëndetin? Shtatë minuta përjashtuar parapërgatitjen. Ja se çfarë kanë zbuluar studiuesit nëse akti seksual zgjat shumë.

Një herë e një kohë shfaqej “7 minuta në parajsë” për të qëndruar në intimitet me djalin e ëndrrave të saj, por përtej një puthjeje dhe disa mbllaçitjeve, nuk ndodhte asgjë. Sipas një studimi të Shoqatës “Sex Therapy and Research”, publikuar në revistën “European Urology”, shtatë minuta marrëdhënie seksuale janë mesatarja fiziologjike për njeriun.

Studimi është kryer në një testim te rreth 10 mijë njerëz, dhe rezultati ishte i qartë: të kryesh marrëdhënie seksuale për më shumë se shtatë minuta mund të rrezikojë shëndetin e njeriut.

Hipertensioni i prostatës, inflamacioni dhe problemet me organin seksual janë vetëm disa nga pasojat e një akti të gjatë seksual.

“Kultura popullore ka përforcuar stereotipet rreth aktivitetit seksual, që sipas klisheve thuhet se duhet të zgjasë gjatë. Me këtë studim, shpresojmë të inkurajojmë meshkujt dhe femrat të kenë shpresa më realiste për seksin”, ka deklaruar Eric Corty, një nga autorët e studimit.

Ndaj, mos e teproni!

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme