Si të mos kenë ndikim njerëzit negativ tek ju?

Prishtinë | 19 Nën 2020 | 22:35 | Nga Ekonomia Online

1.Mos u fokuso se çka mendojnë të tjerët për ju
Njerëzit do të mendojnë për gjithçka që u pëlqen, dhe ju nuk mund t’i kontrolloni mendimet e tyre. Sigurisht, ju mund të jeni një person i mirë dhe të kryeni veprime që të tjerët do t’ju pëlqejnë, por do të ketë akoma ata që nuk ju pëlqejnë, ndonjëherë pa asnjë arsye ju mund t’i dalloni.

2.Jeni në dijeni se nuk është faji juaj
Është e lehtë të ndjehesh në faj kur një person negativ është rreth teje dhe të bën të ndjehesh keq. Por nuk është faji juaj kurrë kur një person negativ bën këto gjëra. Perspektivat, mendimet dhe ideologjitë e tyre janë plotësisht përgjegjësia e tyre, dhe nuk është barra juaj për të ndryshuar mendje.

3.Mos reagoni
Është e thjeshtë të zemërohesh kur njerëzit negativë janë rreth jush. Ata kanë shumë gjëra të kota, të dyshimta, të diskutueshme dhe të vlefshme për të thënë, shpesh për vëmendje ose si një mekanizëm përballimi. Por kur reagoni ndaj tyre në mënyrë impulsive, ushqeheni vetëm në negativitet.

4.Kërkoni zgjidhjen dhe jo problemet
Tipari më i zakonshëm që ndajnë të gjithë njerëzit negativë është këmbëngulja e tyre e vazhdueshme ndaj pesimizmit, madje edhe në rrethanat më të mira. Mund të imagjinoni, pra, çfarë ndodh në situata të pafavorshme! Njerëzit negativë nuk kanë dëshirë të shohin veshje argjendi – ata janë shumë të përqendruar në retë e errëta.

5.Menaxhojeni kohën dhe vëmendjen tuaj
Dikush që është negativ mund të marrë shumë nga koha dhe mundi juaj. Jo vetëm që ato përmbysin situata brenda personave, por stresi juaj për t’u marrë me ta mund të jetojë në mendimet tuaja shumë kohë pasi të keni lënë afërsinë e tyre.

6.Ndryshoni temën e diskutimit në një temë më të lehtë
A po shndërrohet në temë të veçantë një temë e veçantë? Ndizeni atë dhe bëjeni më të lehtë! Ndonjëherë e gjitha që duhet që një bisedë duhet të shtyhet në drejtimin e duhur është pak energji pozitive./Ndryshe

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme