Tre hapa të thjeshtë për pastrimin e lëkurës

Prishtinë | 13 Dhj 2019 | 20:20 | Nga Ekonomia Online

Për kujdesin e përditshëm të lëkurës, mund ta kufizoni rutinën tuaj në tre hapa të thjeshtë:

Pastrimin e lëkurës tuaj, mbrojtjen e saj nga dielli dhe prirjen ndaj ndonjë problemi specifik të lëkurës që mund të keni, të tilla si lëkura e thatë, puçrrat, ose linjat e imëta dhe rrudhat.

Produktet për të tre hapat janë në dispozicion në barnatoret lokale dhe kanë kosto të ulët, transmeton Ekonomia Online.

Pastroni lëkurën tuaj

Zgjidhni pastruesin e lëkurës tuaj bazuar në faktin nëse lëkura juaj është e thatë apo e yndyrshme. Nëse keni lëkurë të thatë, zgjidhni një agjent të butë pastrimi (siç është Dove, Cetaphil, ose sapunët ose pastruesit Aveeno) dhe shmangni produkte të tilla si tonerët, të cilët përmbajnë alkool. Për lëkurë të yndyrshme, zgjidhni një sapun që largon vajin dhe pastroni më shpesh lëkurën tuaj gjatë gjithë ditës.

Mbroni lëkurën nga dielli

Zgjidhni një krem ​​dielli me spektër të gjerë me një SPF prej 30 ose më të lartë dhe përdoreni çdo ditë. SPF-të më të larta janë të dobishme nëse planifikoni të kaloni orë të tëra jashtë, por nëse kaloni pjesën më të madhe të kohës tuaj brenda, SPF 30 është përgjithësisht i mjaftueshëm. Nëse keni lëkurë të ndjeshme, zgjidhni një produkt për mbrojtjen e diellit të krijuar për lëkurë të ndjeshme.

Trajtoni nevojat e veçanta të lëkurës tuaj

Për lëkurën e thatë, ka shumë hidratues efektivë dhe të lirë. Ekzistojnë edhe mjaft produkte pa kosto të përballueshme që mund të zvogëlojnë linjat dhe rrudhat, njollat ​​e zbehta kafe ose puçrrat.

Të ngjashme