Mbahet referendumi për pavarësi të Katalunisë

Prishtinë | 01 Tet 2017 | 09:41 | Nga

Sot mbahet referendum për pavarësi të Katalunisë, rajon i Spanjës që prej kohësh kërkon pavarësi.

Referendumi organizohet nga autoritetet vetëqeverisëse lokale, të cilin autoritetet e Madridit e kanë shpallur të pa ligjshëm dhe kanë njoftuar se nuk do të lejojnë mbajtjen e tij.

Mbajtja e referendumit ka ngritur tensione mes qytetarëve pro pavarësisë dhe atyre që nuk duanë shkëputje nga Spanja dhe po ashtu Katalunia është mbushur me numër të madh të policëve, të cilët kanë bllokuar numrin më të madh të qendrave të votimit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme