Mbi 830 milionë euro arrin shkëmbime tregtare mes Kosovës dhe Gjermanisë

Prishtinë | 27 Pri 2024 | 11:00 | Nga Ekonomia Online

AKB-ja ka bërë një studim hulumtues lidhur me shkëmbimet tregtare dhe ekonomike, që Kosova ka më së shumti eksport-import për gjatë vitit 2023 me tri shtete të fuqishme siç janë: Gjermania, Turqia dhe Kina.

Të gjeturat statistikore e renditin se Gjermania është partneri më i madh i Kosovës dhe zë vendin e parë me shkëmbime tregtare me vlerë 832.5 milionë €, kurse në vendin e dytë është Turqia me shkëmbime tregtare me 802.5 milionë € dhe në vendin e tretë është Kina me 648 milionë € importe që Kosova ka nga ky vend.

Agim Shahini kryetari i AKB-s thotë se qeveris i mungon strategjia për të mbështetë prodhuesin vendor kurse neve na mungon vetëdija konsumuese të prodhimeve Made in Kosova dhe jemi të orientuar shoqëri drejtë konsumit të prodhimeve të huaja.

Të ngjashme