Mbipesha në fëmijëri shton rrezikun për zhvillim të artritit

Prishtinë | 18 Dhj 2022 | 07:51 | Nga Ekonomia Online

Duke qenë i trashë si një fëmijë rrit rrezikun e zhvillimit të artritit në bërryle dhe gjunjë, një studim ka gjetur.

Mbipesha e të rriturve dihet se kontribuon dhe përkeqëson artritin, por kërkimet e reja sugjerojnë të jesh i trashë si fëmijë, gjithashtu rrit gjasat e artritit në jetën e mëvonshme.

Pesha e një personi si një fëmijë në fakt ndikon në shansin e tyre për të zhvilluar artriti në bërryle më shumë se pesha e tyre në moshën e rritur, tregon hulumtimi.

Hulumtimi vjen pasi shifrat tregojnë se një e treta e fëmijëve që braktisin shkollën fillore janë mbipeshë në Britani të Madhe, me 22.000 prej tyre të klasifikuar si të trashë.

Trashja është duke u quajtur një krizë globale shëndetësore dhe dihet se ka pasoja serioze si kanceri dhe sëmundjet e zemrës, shkruan EO.

Shkencëtarët që kryen studimin thonë se rezultatet e saj duhet të shtojnë më shumë urgjencën për përpjekjet për t’i bërë njerëzit të pakta.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme