Nasim Haradinaj kërkon që të mos marrë pjesë në seancën e nesërme paragjyqësore

Prishtinë | 23 Shk 2021 | 16:15 | Nga Ekonomia Online

Toby Cadman dhe Carl Buckley, avokatë të Nasim Haradinajt, kanë kërkuar që nënkryetarit të Organizatës së Veteranëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës t’i mundësohet që të mos marrë pjesë në seancën e radhës paragjyqësore, që është paraparë të mbahet nesër në orën 1100.

Në parashtresën e avokatëve të Haradinajt, kërkohet që nesër në seancë të paraqitet nga distanca vetëm avokati.

“Me urdhër të datës 17 Shkurt 2021, Gjyqtari i Procedurës paraprake caktoi datën për një Konferencë Statusore dhe për paraqitjet. Kjo Konferencë e Statusit është e caktuar për 24 Shkurt 2021 në 1100. Në emër të Z. Haradinaj, bëhet një kërkesë që ajo seancë të shqyrtohet në mungesë të të pandehurit dhe që avokati të marrë pjesë në distancë”, thuhet në parashtresë.

Mbrojtja ia ka bashkangjitur parashtresave edhe aplikacionin dhe një shtojcë kondenciale, ku Haradinaj ka konrmuar kërkesën për të mos marrë pjesë në seancë dhe që seanca të mbahet në mungesë të tij.

Ekipi mbrojtës i Haradinajt, po ashtu konrmon se Nasim Haradinaj parapraksht ka marrë këshilla të përshtatshme nga avokatët dhe se kjo çështje është diskutuar në një takim me Haradinajn. Në fund, pëlqimi me shkrim i Nasim Haradinajt është bashkëngjitur si kondencial.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme