Pas reduktimeve KEK-u thotë se të gjitha njësitë e saj janë në prodhim

Prishtinë | 23 Mar 2018 | 16:39 | Nga

Korporata Energjetike e Kosovës, (KEK) ka njoftuar se aktualisht është duke punuar me kapacitete të plota në prodhimin e energjisë elektrike.

Të gjitha njësitë e termocentraleve të KEK-ut janë në punë dhe po prodhohet sipas planit të deklaruar.

“Njësia B2, e cila sot për pak orë ishte jashtë prodhimit, si pasojë e disa defekteve të vogla teknike, është kthyer në punë në afat rekord, pra para orës 14:00 në sa edhe kanë qenë të njoftuar operatorët tjerë në treg dhe qytetarët.

Ndryshe gjatë ditës, pavarësisht reduktimeve të shumta dhe shqetësimeve të qytetarëve, KEK-u ka prodhuar 540 megavat për orë energji elektrike e po ashtu edhe rreth 90 megavat kanë qenë në dispozicion të siguruara nga prodhimi i Korporatës Energjetike Shqiptare (KESH)”, thuhet në njoftimin e KEK-ut.

Në njoftim theksohet se aktiviteti ekskluziv i KEK-ut është vetëm eksploatimi i thëngjillit dhe prodhimi i energjisë.

“Në këtë rast KEK me kohë deklaron kapacitetet të cilat i ka në dispozicion për KESCO-n, në përputhje të plotë me Rregullat e Tregut dhe kontratën në fuqi, ndërsa furnizimi konsumatorëve me energji elektrike është obligim i KEDS/KESCO si bartës i licencës se furnizuesit”, përfunon njoftimi.

 

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme